enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5945
EURO
34,7759
ALTIN
2.408,59
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Çok Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Çok Bulutlu
30°C

KAHTA ÇAYININ SERİNLİĞİ VE İNSANLARININ SICAKLIĞINA TEŞEKKÜRLER

KAHTA ÇAYININ SERİNLİĞİ VE İNSANLARININ SICAKLIĞINA TEŞEKKÜRLER
REKLAM ALANI
01.05.2014
0
A+
A-

KAHTA ÇAYININ SERİNLİĞİ VE İNSANLARININ SICAKLIĞINA TEŞEKKÜRLER

           KAHTA ÇAYININ SERİNLİĞİNİ, İNSANLARININ SICAKLIĞINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER
       XI.GAP Oscarları için bulunduğumuz ADIYAMANDA 2 .günümüzde Kâhta’ya davet edildik BENİMDE Yönetiminde bulunduğum Kahta Gazeteciler Cemiyeti‘nin misafiri olduk ve ilk yönetim kurulu toplantımızı Kahta öğretmenevinde içtiğimiz nefis Menengiç kahvesi eşliğinde gerçekleştirdikten sonra Genel başkanımız Sayın Kemal Kutlu‘nun önderliğinde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla muhteşem bir Kahta turu yaptık.
      Yönetim kurulu üyelerimize muhteşem ev sahiplikleri için binlerce teşekkür gönderiyorum. Yüreklerinize inanıyoruz ve başaracağız el ele yürek yüreğe gönül köprülerinin temellerini attık ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ettirmek için sayın Genel Başkanımız Kemal Kutlu‘ya ve yönetim kurulu üyelerimizden değerli dostum Gökhan Bayram, Bulent Buğday,  İbrahim Halil Armağan, H Yusuf Çoban, Tevfik Parlak , Ahmet Erkut ve Ömer Yıldırım hepinize bir kez daha teşekkürler. Muhteşem tarihi ve harika görselliklere hayran olmamak ne mümkün yıllardır Ciran türküsünde Nurettin Rençber’in sesiyle duymuştum. Kahta ÇAYININ SERİN ve insanlarının derin dostlar olduğunu bir türküyle gönlümde taht kuran bu tablo görselliğindeki muhteşem manzara karşısında nutkum tutuldu.
       Karakuş tepesinde sular altında kalan anıları seyretmek çok zordur, içim acıyarak seyrettim çok büyük bir fedakarlıkla topraklarını sulara vermiş olan Kahtalıların biraz daha fazla ilgiye ihtiyaç olduklarını gözlemledim .İlginç bir ilçe Kuzeyi dağlık Güneyi geniş platolar ve ovalar süslemekte. Kahta ovasında yüzlerce çiftçinin barajların bitirelememesinden dolayı tarım yapamamısı da dikkatimi çeken bir diğer unsur oldu. Binlerce yıllık bir tarihi omuzlarında taşıyan Nemrut sırtlarındaki Cendere köprüsün korunmaya alınmış olması, içimi bir nebzede olsa ferahlattı. Bizleri Cendere köprüsünde karşılayan kendi çabalarıyla turizme katkı sağlamayan çalışan güler yüzlü misafirperver Ömer Kuşçi beyefendiyi ve abisi Osman beyi ve ekibini kutluyorum. ülkemizdeki sayılı güzelliklerden biri olan CENDERE Köprüsüne gelen yabancı turistlerin beni şaşırttığını söylemeden geçemeyeceğim. GAP turu düzenleyen turizmcilerinde buralara el atmaları gerektiğini düşünüyorum, muhteşem bir tablo altından akan pırıl pırıl sularıyla ama oralara yatırım yapmanın şart olduğunu da vurgulamak isterim. Ne acıdır ki yeterli sayıda wc bile bulmak mümkün değil buralarda. Hediyelik birkaç bir şey almak istedim, hatıra olarak kalsın diye birkaç Nemrut heykeli . Yöresel şallar gibi fiyatlarını biraz fazla buldum. Çünkü bizim ülkemizdeki tarihi ve doğal güzellikleri görmeye maalesef zengin turistler gelmiyor. Turlarla gelen yerli olsun, yabancı turistleri konaklatacak yerlerimizin olmadığını da gözlemledim. Oralara gelen turistlere konaklatmak için köy evlerinden pansiyonlar yapılabilir, her köylünün mutlaka bir boş odası bulunmakta olduğuna adım gibi eminim. Gelen turistleri doğal ortamlarda konaklatmak, yedirmek, içirtmek hem bizim zengin kültürümüzün tanıtımına hem de bütçemize muhteşem katkılar sağlayacaktır. Yetkililerin bu konuyla yakından ilgileneceğini düşünüyorum. Eski Kahta kalesinin etrafında dolaştıktan sonra Şeytan köprüsü denilen yerde manzaralar muhteşemdi bol bol resimler çektirip dilek ağacında dileklerimizi diledikten sonra, bir sonraki durağımız Damlacık köyü oldu. Burada Narince Karakol Komutanı Mehmet Naimoğlu ve arkadaşı Bilal Beyle tanıştık. Havuz başında çayımızı yudumlarken, kültürümüzün en önemli özelliklerinden olan misafirperverlik örneğini tesis sahibi kardeşimizin bize bahçesinden ikram ettiği eriklerle ne kadar iyi yaşattığını da gözlemledik. Kahta’ya dönüş yolumuzda birde Kahta barajının kenarında içtiğimiz mis gibi ayranla ülkemdeki her karış topraktan hem insan sevgisi, hem tarih hem de doğa fışkırdığını görüp göğsüm kabardı. İnşallah bir gün bu güzelim topraklara ilgi ve alaka biraz daha fazla artarda buralarda yaşayan yürekleri insan sevgisiyle çarpan saf, tertemiz, misafirperver izzeti ikram sahibi insanlarımızın daha yüksek refah seviyelerinde görmek nasip olur .
Anadolu’nun tüm güzelliklerini sevgi, saygı, hoşgörü, misafirperverlik hepsini Kahta gezimizde doyasıya yaşadık. Bizlere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı bir kez daha teşekkürler Kahtaya gönül verenler ..
                                                  ŞİMAL YILDIZI Recebiye Çataksezer
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi