enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5336
EURO
34,8732
ALTIN
2.442,95
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Kadın A Milli Takımı’nın EURO 2025 Elemelerindeki Rakipleri Belli Oldu

Kadın A Milli Takımı’nın EURO 2025 Elemelerindeki Rakipleri Belli Oldu
REKLAM ALANI
05.03.2024
0
A+
A-

Kadın A Milli Takımı’nın EURO 2025 Elemelerindeki Rakipleri Belli Oldu

Spor – BHA

İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkez’inde çekilen kuralarla, 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası elemelerindeki gruplar belli oldu. Kadın A Milli Futbol Takımımız, B Ligi’nin birinci grubunda yer alırken; İsviçre, Macaristan, ve Azerbaycan’la aynı grupta yer aldı. Eleme maçları; 1-9 Nisan 2024, 27 Mayıs – 4 Haziran 2024 ve 8-16 Temmuz 2024 tarihlerinde oynanacak.

”Rakiplerimizi iyi analiz edeceğiz”

Kura çekimi sonrası açıklamalarda bulunan Kadın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Kıragası, “Birinci torbadan iyi bir rakibin geleceğini biliyorduk. Rakibimiz İsviçre, kendini kadın futbolunda ispat etmiş, sürekli üstlere oynayan; Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’nda sürekli yer alan bir ülke. İsviçre ile oynayacağımız maçlarda edineceğimiz deneyim, bizim için çok kıymetli olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ilişkilerine değinerek sözlerine devam eden Kıragası, ”Kendileriyle bugüne kadar çok sayıda hazırlık maçı yaptık. İki ülke birbirini çok iyi tanıyor. Bu sebeple rakiplerimizden bir tanesini iyi biliyor olmak, bizim adımıza güzel bir avantaj. Macaristan da kendi değerini ortaya koyan, oynadığı futbolla göze hitap etmeye çalışan; belirli sistemlerin üzerinde emek veren bir takım. Şimdi rakiplerimiz üzerine analizler yapacağız. Bu turnuvanın gelecek adına ülkemizdeki kadın futbolunu daha da yükselteceğine inanıyorum. Hepimize tekrar hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Turnuvanın formatı

TFF’nin yaptığı açıklamaya göre turnuvanın formatı şu şekilde olacak:

”Play-Off’ların ilk turunda A Ligi’ni 3. ve 4. Sırada bitiren 8 takım ile C Ligi’ni ilk sırada bitiren 5 takım ve en iyi 3 ikinci takım (toplam 8 takım); birbirleriyle karşılaşacak. Play-Off’ların ilk turunu kazanan 8 takım, ikinci tura kalacak.

Kadın A Millî Takımımızın da yer aldığı B Ligi’ndeki 4 grup birincisi ve en iyi 2 ikinci (Toplam 6 takım), yine B Ligi’nde 2 ikinci ve 4 üçüncü takımla (Toplam 6 takım) Play-Off ilk turu oynayacak ve kazanan 6 takım Play-Off 2. tura kalacak.

İlk tur Play-Off’ları sonucu kazanan toplam 14 takım, ikinci turda ligdeki sıralamalarına göre 2. Tur Play-Off maçları oynanacak. Kazanan 7 takım, İsviçre’de 2-27 Temmuz 2025 tarihlerinde düzenlenecek 2025 Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynama hakkı kazanacak. ”

Kura çekimi sonrası oluşan gruplar:

A Ligi

  1. Grup: Hollanda, İtalya, Norveç, Finlandiya
  2. Grup: İspanya, Danimarka, Belçika, Çekya
  3. Grup: Fransa, İngiltere, İsviçre, İrlanda Cumhuriyeti
  4. Grup: Almanya, Avusturya, İzlanda, Polonya

B Ligi 1

  1. Grup: İsviçre, Macaristan, Türkiye, Azerbaycan
  2. Grup: İskoçya, Sırbistan, Slovakya, İsrail
  3. Grup: Portekiz, Bosna Hersek, Kuzey İrlanda, Malta
  4. Grup: Galler, Hırvatistan, Ukrayna, Kosova

C Ligi

  1. Grup: Belarus, Litvanya, Kıbrıs Rum Kesimi, Gürcistan
  2. Grup: Slovenya, Letonya, Makedonya, Moldova
  3. Grup: Yunanistan, Karadağ, Andorra, Faroe Adaları
  4. Grup: Romanya, Bulgaristan, Kazakistan, Ermenistan
  5. Grup: Arnavutluk, Estonya, Lüksemburg
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi