enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3992
EURO
34,5896
ALTIN
2.386,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
24°C
Adıyaman
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Jandarmanın Karla Kaplı Dağlardaki Terörle Mücadelesi

Jandarmanın Karla Kaplı Dağlardaki Terörle Mücadelesi
REKLAM ALANI
04.03.2024
0
A+
A-

Jandarmanın Karla Kaplı Dağlardaki Terörle Mücadelesi

VAN-BHA

Jandarma komandoları, derin vadiler, sarp dağlar ve karla kaplı arazilerde teröristlerin kış üslenme alanı olarak kullandığı bölgeleri kontrol altına alıyorlar. Teknolojik imkanları da kullanan timler, insansız hava araçları ve termal kameralar gibi ekipmanlarla sorumluluk sahalarını izliyorlar. Kar motorları ve paletli araçlarla devriye atan timler, Karataş Çukurları’ndaki teröristlerin yaşam alanlarını imha ediyor ve silah/mühimmat ele geçiriyorlar.

İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürü Jandarma Yarbay Ümit Tuaç, bölgedeki operasyonların “ara, bul, yok et” stratejisiyle devam ettiğini belirtiyor. Geçen yıl yapılan operasyonlarda 6 terörist etkisiz hale getirilmiş ve çok sayıda silah/mühimmat ele geçirilmiştir.

Petrol Arama Faaliyetleri Güvenli Şekilde Devam Ediyor

Üs bölgesine 6 kilometre mesafede yer alan ve başarılı operasyonlarla terörden temizlenen Karataş Çukurları bölgesinde geçici üs bölgesinin kurulduğunu hatırlatan Tuaç, şunları kaydetti:

“Üs bölgeleri marifetiyle bölgede tam anlamıyla alan hakimiyeti sağlanarak hem terörist faaliyetleri engelleniyor hem de bölgede petrol arama ve işletme faaliyetlerini sürdüren şirketin etkin ve güvenli bir şekilde çalışması sağlanarak Gabar Dağı örneğinde olduğu gibi ülke ekonomisine katkı sunulması hedefleniyor.

2023’te 3 büyük, 14 orta çaplı ve 3 bin 190 küçük olmak üzere 6 bin 979 timin katılımıyla 3 bin 207 operasyon başarıyla icra edildi. Van’da 2023’te icra edilen operasyonlarda 26 piyade tüfeği, 4 keskin nişancı tüfeği, 1 makineli tüfek, 2 tabanca, 42 el bombası, 11 telsiz, 13 dürbün, 571 tüp, 33 roketatar mühimmatı, 6 anti personel mayını ve 4 anti tank mayını ele geçirildi.

Van İl Jandarma Komutanlığı, terörle mücadele öncelikli olarak üzere emniyet, asayiş ve kamu düzeninin devamlılığını sağlama konusunda istihbarata dayalı ve teknolojik cihazlardan azami düzeyde istifade ederek ilgili makamlarla koordineli şekilde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılı olma azim ve kararlılığındadır.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi