enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3664
EURO
34,8047
ALTIN
2.402,24
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

JAK Timleri Bingöl’de Kayakseverlerin Güvenliği İçin Görev Başında

JAK Timleri Bingöl’de Kayakseverlerin Güvenliği İçin Görev Başında
REKLAM ALANI
09.02.2024
0
A+
A-

Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde gece gündüz nöbet tutan JAK timi, kış boyunca yaralanan ya da mahsur kalanların yardımına koşarak kayakseverlerin güvenli ortamda eğlenmesini sağlıyor.

BİNGÖL-BHA

Doğu Anadolu Bölgesi’nin gözde kış sporu ve kayak merkezleri arasında yer alan, il merkezine 34 kilometre mesafedeki Hesarek Kayak Merkezi, kış ayları boyunca kayakseverleri ağırlayacak. Geçtiğimiz haftalarda sezonun açılmasının ardından Hesarek Kayak Merkezinde Jandarma Genel Komutanlığınca görevlendirilen Jandarma Arama Kurtarma timi, vatandaşların güvenle kayak yapmasına yardımcı olacak. 7 gün 24 saat esasına göre görev alan JAK timleri, yaralanan veya mahsur kalanların yardımına koşacak.

JAK timlerinin göreve hazır olduğunu belirten Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Vali Usta, “Bingöl ilimizde bulunan Hesarek Kayak Merkezinde, vatandaşlarımızın kış döneminde aileleri ile birlikte huzur ve güven içerisinde kayak sporunu icra edebilmeleri, meydana gelebilecek yaralanma, pist dışına çıkarak kaybolma ve telesiyejde kalma gibi yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma müdahale edebilmek amacıyla her kış dönemi olduğu gibi bu kış sezonunda da Jandarma Genel Komutanlığınca görevlendirilen JAK timi 7 gün 24 saat görevini aralıksız sürdürmektedir.

Tamamı profesyonel personelden oluşan, ilkyardım ve dağcılık başta olmak üzere birçok alanda eğitim almış olan JAK timi en üstün teknolojiye sahip yerli ve milli araç ve ekipmanlarıyla birlikte vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Zorlu kış ve arazi şartlarında göstermiş oldukları üstün gayret ve özverili çalışmalarından dolayı JAK timlerine teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi