enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5249
EURO
34,8871
ALTIN
2.433,03
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

İzmirliler Rize çayını çok sevdi; Pazarın yüzde 80’’i Çaykur’da

İzmirliler Rize çayını çok sevdi; Pazarın yüzde 80’’i Çaykur’da
REKLAM ALANI
03.03.2024
0
A+
A-

ÇAYSAT Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Suat Özyaman, İzmir’deki çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Yaklaşık 40 yıldır gıda sektörünün içinde olduğunu kaydeden Özyaman, kent genelinde Çaykur bayiliğini yürüttüklerini söyledi. İzmir’de aylık çay satışlarının 700 tonlara yakın olduğunu ifade eden Özyaman, “İzmir’de Çaykur’un pazar payı çok yüksektir. Yüzde 70 yüzde 80’lere varan bir pazar oranımız var. İzmir halkı Çaykur çayını sever tutar. İzmir halkı Çaykur’u çok sever bizde Çaykur’u çok seviyoruz. İzmir’in tamamı tam 35 plaka diye adlandırdığımız ilçeler, köyler, kazalar bizde diğer illere farklı arkadaşlarımız bakıyor” dedi.

“İzmir halkı Rize Turist Çay’ını da çok sever çok tutar”

2023 yılında başarılı bir dönem geçirdiklerini ifade eden Özyaman, şöyle konuştu:

“İzmir halkının çoğu Karadeniz Bölgesini çok merak ediyor zaman zaman oraya seyahatler oluyor, gezintiler oluyor bu gezintiler neticesinde orada Çaykur’umuzun birkaç ürünü ön plana çıktı. İzmir’den Karadeniz seyahate giden bütün burada yaşayanlar özellikle 42 numaralı Tirebolu çayına bir hayranlık duyuyorlar. Dönüşte bizden bu ürünü özelikle talep ediyorlar. ‘42 numaralı Tirebolu’u çayını biz gittik Karadeniz’e bu ürünü tedarik ettik oradaki çay büfelerinden aldık sizden de bunu alıyoruz’ diye bizim satışımıza destek oluyor yardımcı oluyorlar. Belli bir kitle biraz daha ekonomik düzeyi üst seviyede olanlar 42 numaralı Tirebolu diye tabir ettiğimiz o çayı tercih ediyorlar. Fakat ağırlıkta Türk halkının diğer bölgelerde olduğu gibi bizim burada Rize turist sarı çay diye tabir ettikleri çay burada ağırlıkta bizim pazarımızın yüzde 60’ını Rize Turist ve Tiryakiyle beraber ikisi topluyor yıllarca. İzmir halkı Rize Turist Çay’ını da çok sever çok tutar”

“Çaykur’un çok güzel ve başarılı bir yönetimi var”

Çaykur’un Genel Müdür Yusuf Ziya Alim ile güzel ve başarılı bir yönetimi olduğuna dikkat çeken Özyaman, “Çay satışlarımızda da yeni yıldan ekonominin bu kadar sıkıntılı bir süreç olmasına rağmen diğer sektörler sıkıntı yaşamasına rağmen çok şükür bizim işlerimiz çok iyi. Çay satışlarımızın temposunda korkunç derecede bir artış oldu. Yeni yılda da bu tempo devam eder. Yeni sürgünle beraber eldeki stoklarımızda azalma, ürünlerin daha kârlı ve daha istikrarlı satışı anlamında da güzel bir pazar oluştu. Çaykur ürünü ne de olsa insanların vazgeçilmez bir ürünü. Çaykur Her mağazada her noktada her gidilen tüm yerde özellikle aranıyor, yönetimde iyi onlarla beraber başarıda geliyor tabi”

Dr. Süleyman Basa’dan ziyaret

Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı, RİDEF Onursal Başkanı Dr. Süleyman Basa, İzmir temasları kapsamında Çaykur Bayisi Suat Özyaman’ı ziyaret etti. Dr. Basa Çaykur çayının İzmir’de temsilciliğini başarıyla sürdüren Özyaman’a Rize adına teşekkür etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi