enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3603
EURO
34,7392
ALTIN
2.392,78
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
23°C
Adıyaman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

İstanbul’un büyük ilçelerinde Etüt Merkezleri açılacak

İstanbul’un büyük ilçelerinde Etüt Merkezleri açılacak
REKLAM ALANI
09.02.2024
0
A+
A-

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ndeki (AFAD) toplantıya: Vali Yardımcısı Şevket Atlı, Bağcılar, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer ve Sultangazi Kaymakamları, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, il müdürleri, il planlama uzmanları ve proje sorumluları katıldı.

Resim

GENÇLERİN SUÇA YÖNELMESİ ENGELLENECEK

Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ile gençlerin, çocukların terör, asayiş veya bağımlılık gibi suçlara yönelmesinin engellenmesi ve topluma kazandırılmasına yönelik sosyal-kültürel ve sportif tedbirlerin alınması amaçlanıyor.

PROJE, İSTANBUL’DA 8 İLÇE VE 29 MAHALLEDE UYGULANIYOR

Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi, İstanbul’da Bağcılar, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer ve Sultangazi ilçelerinde 29 mahallede uygulanıyor. Proje kapsamında ilçe ölçeğinde Bağcılar’da 3 özel proje, Esenyurt’ta 11 özel proje, Gaziosmanpaşa’da 9 özel proje, Kağıthane’de 3 özel proje, Küçükçekmece’de 4 özel proje, Maltepe’de 21 özel proje, Sarıyer’de 15 özel proje, Sultangazi’de 7 özel proje ilçelerin kaymakamlıkları tarafından yürütülüyor.

Resim

MAHALLE ÖLÇEĞİNDE ETÜT MERKEZLERİ
AÇACAĞIZ


Proje ile İstanbul’da yaşayan çocuk ve gençlerin bağımlılık başta olmak üzere suçlara yönelmelerini engellemeyi amaçlandığına değinen Vali Gül, “Projenin mantığı, çocukların terör, asayiş veya bağımlılıkla ilgili suçlara yönelmelerinin
engellenmesi.

Projede yapılmak istenen aktivitelerin şehrimize ve çocuklarımıza
katkı sunması çok önemli. Valiliğimiz tarafından yürütülen Milli Eğitim ile
ilgili Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor, Spor Şehri İstanbul, Enstrümansız Okul
Kalmasın ve İstanbul Öğrenci Meclisleri projelerimizi bu mahallelerde de
uygulanan projelerimiz arasında olacak. Bu mahallelerde etüt merkezleri
oluşturacağız.

Dezavantajlı çocuklarımızın ödevlerini yapabilmeleri için destek
olmamız gerekiyor. Etüt merkezleri, mahalle ölçeğinde, yürüme mesafesinde
çocuklarımızın ödevlerini yapacağı ve ders çalışacağı ortamların olacağı bir sistem
olacak.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi