enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

İsrail, Gazze’de hastanelere saldırmaya devam ediyor

İsrail, Gazze’de hastanelere saldırmaya devam ediyor
REKLAM ALANI
13.11.2023
0
A+
A-

İsrail, Gazze’de hastanelere saldırmaya devam ediyor

İsrail bu kez Gazze’de bulunan Şifa Hastanesi’ne saldırı düzenledi. Edinilen bilgilere göre; hastanede elektrik ve su kesintisi olmaması nedeniyle solunum cihazları çalışmıyor. Doktorlar yoğun bakımda tedavi gören hastaları suni teneffüs yaparak hayatta tutmaya çalışıyor. Hastane yetkilileri, kuvözde kalan bebeklerden ikisinin yaşamını yitirdiğini, 36 bebeğin ise hayati tehlikesinin olduğunu açıkladı.

“Durum vahim ve tehlikelidir”

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, hastanenin artık hizmet veremediğini söyleyerek, “Elektriksiz, susuz ve internetin çok zayıf olduğu 3 gün oldu ve bu da temel bakımı sağlama yeteneğimizi ciddi şekilde etkiledi. Bölgedeki sürekli silah sesleri ve bombalamalar, zaten kritik olan koşulları daha da kötüleştirdi. Trajik bir şekilde, hasta ölümlerinin sayısı önemli ölçüde arttı. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet vermiyor. Güvenli liman olması gereken hastaneler ölüm, yıkım ve umutsuzluk sahnelerine dönüşürken dünya sessiz kalamıyor. Ateşkes. ŞİMDİ” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi