enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

İsraf ve geri dönüşüm.

İsraf ve geri dönüşüm.
REKLAM ALANI

 

Bu makalemde, Kahta’da atıkların toplanması ve geri dönüşümün durumu hakkında yazmak isteyorum. Daha önce Mülk göletindeki çevre felaketini yazmıştım. Bu gün de tüketicilerin davranışı ve Belediyenin atıkları toplama hizmeti hakkında çevre konusuna devam edeceğim. Yazıma başlamadan önce yanıbaşımızda cereyan eden harp için sulh içerisinde yaşama temennimi de arzetmek isterim.

Efendim malumunuz daha seksenli yıllara kadar kapalı bir toplum iken neredeyse bütün ihtiyaçlarını kendisi karşılayan bir ilçeyken, tüketim kültürünün artmasıyla bizim tüketim endeksimiz de bir hayli arttı ve haliyle atıklar ve çöpler de arttı.

Gelişmiş ülkeler çevre sorunlarıyla sanayileşmeden ve şehirleşmeden dolayı bizden daha erken tanışmışlardır ve ona yönelik çözümler geliştirmeye çalışmışlardır. Bu çözümlerin bir tanesi de atıkların sınıflandırılması ve geri dönüşüme tabi tutulmasıdır.

Kısaca sıralarsak evde çeşitlerine göre örneğin biyolojik atık, kağıt, karton, cam, metal karışık atıklar şeklinde sınıflandırılan atıklar Belediyenin sunduğu toplama noktalarına götürülür ve her atığa uygun konteynıra konulur. Daha sonra Belediye araçlarıyla Çöp Merkezlerine götürülür ve geri dönüşüme tabi tutulur.

Buraya kadar teorik olarak herşey güzel. Kahtamızda, Belediyenin verdiği geri dönüşüme uygun bir hizmet var mıdır? Bu şehrin sakinleri olarak geri dönüşüm hakkında duyarlılığımız ne seviyede?

Bu vb. soruları sorarsak herhalde Belediye yönetiminin tepkilerini üstümüze çekmeyiz.

Bu vesileyle ilgili Belediye makamları bir açıklama yaparlarsa, ondan sonra bu açılıma devam edebiliriz.

Sulh ve Huzur içerisinde kalınız.

Kahta, 28 Ocak 2018

Kemal Kutlu

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi