enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

ISPARTA’DAN 55,6 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

ISPARTA’DAN 55,6 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
REKLAM ALANI
07.03.2024
0
A+
A-

Isparta’dan 55,6 milyon dolarlık ihracat

En fazla ihraç edilen ürünler hakkında bilgi veren Başkan Çelik, “Isparta’dan Şubat ayında en fazla ihracatı yapılan ürünlerin başında 7 milyon 309 bin dolar ile yaş meyve ve sebze, 5 milyon 522 bin dolar ile de Madencilik Ürünleri yer alıyor. Bu sektörlerimizi; 2 milyon 658 bin dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 2 milyon 420 bin dolarla mobilya, kağıt ve orman ürünleri, 1 milyon 989 bin dolarla halı sektörü, 1 milyon 508 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 1 milyon 200 bin dolarla tekstil ve hammaddeleri takip etti.” dedi.

En fazla ihracat Hindistan’a gerçekleşti

En fazla ihracat yapılan ilk 5 ülkeyi de açıklayan Başkan Çelik, “Şubat ayında Hindistan’a 5 milyon 942 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirdik. Amerika Birleşik Devletlerine 3 milyon 565 bin dolar, Fransa’ya 1 milyon 532 bin dolar, Çin’e 1 milyon 371 bin dolar, İspanya’ya ise 1 milyon 340 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. 5 ülkeye toplam ihracat rakamımız 13 milyon 752 bin dolar oldu.” diye konuştu.

ITSO’dan ihracata yönelik ücretsiz danışmanlık hizmeti

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde oluşturulan Teknoloji Transfer Ofisi ve İhracatı Destekleme Ofisi uzmanlarının firmalara ücretsiz danışmanlık hizmeti ve ihracata yönelik eğitimler verdiğini aktaran Başkan Çelik, Oda yönetimi olarak yaptıkları çalışmalara değindi.
Başkan Çelik, “Üretim potansiyelimizi göz önünde bulundurduğumuzda ve kaynaklarımızı doğru şekilde kullandığımızda kentimizin yüksek ihracat rakamlarına ulaşabileceğinin farkındayız. Bu amaç doğrultusunda firmalarımıza katkı sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. İş dünyamıza dış ticaret süreçlerinde destek olmak amacıyla Odamız bünyesinde hizmet veren Teknoloji Transfer Ofisi ve İhracatı Destekleme Ofisimizde görevli uzmanlarımız ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetlerine başladı. Buradaki en önemli hedefimiz; ihracat konusunda sıkıntı yaşayan ve ihracata yeni başlayacak firmalarımıza ışık tutmaktır. İhracat, ekonomimizi geliştirmenin ve sürdürülebilirliğini sağlamanın en önemli ayağını oluşturuyor. Firmalarımızın dış ticaret konusundaki yetkinliklerini artırmak, uluslararası pazarlarda daha etkin ve rekabetçi olmalarını sağlamak amacıyla başladığımız danışmanlık hizmeti ilerleyen süreçte meyvelerini verecektir. Şuanda 40’ın üzerinde firmamız danışmanlık hizmeti almak için başvurusunu yaptı. Umuyorum ki bu konuda başarılı sonuçlar elde edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yatırım, Üretim ve istihdamın desteklenmesi gerekiyor

Faiz, kur ve enflasyon üçlüsündeki dalgalanmalardan iş dünyasının olumsuz etkilendiğini söyleyen Başkan Çelik yatırım, üretim ve istihdam alanlarında ilerlemek ve ihracatta rekabetçi olabilmek için koruyucu tedbirlerin alınmasına ve etkili finans desteklerine ihtiyaç duyulduğunu aktardı.
Başkan Çelik, “Gerek ticari gerek bireysel tüm kredilerde bankalar frene bastığı için başta firmalar olmak üzere tüm piyasalar bundan olumsuz etkileniyor. Uzun zamandır talep ettiğimiz gibi, yine tekrarlıyoruz; finansmana erişim konusunda kolaylık sağlanmasını bekliyoruz. Üretimi ve ihracatı desteklemeden ekonomik büyümeyi sağlayabilmemiz pek mümkün değildir. Isparta’mızın ve ülkemizin ihracatına katkı veren iş dünyamızı kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi