enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

İLKBAL-DER 2016 YAZ FAALİYETLERİ

İLKBAL-DER 2016 YAZ FAALİYETLERİ
REKLAM ALANI
17.06.2016
0
A+
A-

İkbal-Der, 2016 Yaz FaaliyetleriÖğrencilere yönelik çalışmalarını sürdüren Kahta İkbal Kültür ve Yardımlaşma Derneği, öğrencilerin hem bereketli hem de eğlenceli bir yaz geçirmeleri için bir dizi etkinlik planladı.

11 Temmuz’da başlatılması planlanan yaz faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Yaz Faaliyetleri Koordinatörü Ömer Maçin yaptığı açıklamada, “ Öğrencilerimizin yıl içerisinde okullarından almış oldukları derslerin bitişiyle beraber 3 aylık bir mola veriliyor. Bizler de bu serbest zaman dilimini verimli ve keyifli değerlendirmek istiyoruz.

Gençlik, gelecektir. Gençliği üzerine bir projesi bir çalışması olanlar ancak gelecekten bahsedebilirler anlayışıyla elimizden geldiğince çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Yıl içerisinde yaptığımız düzenli Nebevi Kur’an halkalarıyla gençlerimizle beraber öğreniyor, bildiklerimizle amel etmeye gayret ediyoruz.

Bu yıl ülkemizde uygulanan yeni bir yöntemle hiç Kur’an bilmese bile 5 günde herkese Kur’an öğretmeyi tasarlıyoruz. Bunun için 5 gün üç saat boyunca sadece Kur’an üzerine dersler verilecek, beş gün sonunda öğrenci harfleri, harekeleri tanımış olacak ve harfleri birleştirip heceleyerek okumaya başlayacak. 25 gün bizzat hocasının takibiyle Kur’anı okuyacak ve bu şekilde Kur’anı yüzüne karşı okumayı başaracak inşallah.

İnşallah dernek öğrenci birimimizin planlamasıyla 11 Temmuz’da başlayacak olan faaliyetlerimiz hem bereketli hem de eğlenerek öğrenme imkanı sunacak. Erkek öğrencilerimiz Kubilay İlkokulunda, kız öğrenciler ise dernek merkezinde eğitim görecek. Faaliyetlere katılım kontenjanlar dahilinde olup 4-5-6-7-8-9-10. Sınıf öğrencileriyle sınırlıdır. Bu yüzden velilerimiz ve gençlerimizin başvurularını erkenden yapmalarını istiyoruz. Katılmak isteyen kardeşlerimiz başvuruları mesai saatleri içerisinde dernek merkezinde yapabilirler.

Faaliyetlerimizde Kur’an, Siyer, Meal-Tefsir, Ahlak, Öncü Şahsiyetler, Dua Ezberleme, Tecvid olacak. Öğrencilerimizin sportif, sosyal ve sanatsal faaliyetlerle de eğlenceli bir yaz geçirmelerini sağlayacağız. Ebru, Drama, Bağlama, Futbol, masa tenisi, yüzme, basketbol, karate, voleybol, satranç sporları ve bilgi yarışmalarıyla gençlerimizin enerjilerini verimli değerlendirmelerine vesile olacağız inşallah.” dedi.

Hafta içi gerçekleştirilecek olan Yaz faaliyetleri 26 Ağustos’ta sona erecek.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi