enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4195
EURO
34,8299
ALTIN
2.430,39
BIST
9.971,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

İki şehrin kardeşliği olsun!

İki şehrin kardeşliği olsun!
REKLAM ALANI
01.12.2023
0
A+
A-

İki şehrin kardeşliği olsun!

Özkan KARAKAYA / ARDAHAN – BHA

Bölgesel Amatör Liginde 5 haftadır üst üste aldığı puanlar ile hızla üst sıralara yerleşen temsilcimiz Serhat Ardahanspor, 3 Aralık 2023 Pazar günü saat: 13.00 ‘da Kars36 Spor ile Ardahan 80. Yıl Stadyumunda karşı karşıya gelecek. Ardahan’da oynanacak maç öncesi her iki kulübün başkanları önceliğin ‘dostuk’ olduğunu hatırlatan bir paylaşımda bulundular.

Kars 36 Spor’u Pazar günü kendi evlerinde ağırlayacak olan Serhat Ardahanspor Başkan Yusuf Alp Yılmaz kulübü adına yaptığı açıklamada; “Hafta sonu kendi evimizde karşılaşacak olduğumuz Kars 36 Spor Kulübü’nü evimizde ağırlamaktan onur duyacağız. Geçmişte yaşanan bir takım olumsuzlukları bir kenara atıp, et ile tırnak olan iki şehrin kaynaşması için fırsat olan bu maça bütün Kars halkını davet ediyoruz. Sonuç ne olursa olsun kazananın dostluk olacağı bu maçta maça damga vuran iki şehrin kardeşliği olsun!” Dedi.

Kars 36 Spor Başkanı Ali Uçum, şunları söyledi:

Değerli dostlar! Doğu Anadolu’nun en önemli derbisi olarak da adlandırılan Kars 36 SK -Serhat Ardahanspor maçına 3 gün kala bu maçın Hazzını ve keyfini bugün itibari ile hissetmeye başladığımı söyleyebilirim. Bu iki kardeşin ‘arada bir hadi bilek güreşi tutalım demesi’ gibi bir şey benim adıma. Kazanan kim olursa olsun; sonrasın da oturup aynı masada çayımızı içip sohbetimizi yapacağız. Keza bugün ayrı iki il olsalar da bu iki şehrin gönül birliği kader birliği akrabalığı var! Kars Ardahan kardeşliği ‘Türkiye – Azerbaycan kardeşliğine benzer’ hatta ötesinde bir maneviyat besler. Velhasıl, Pazar günü Ardahan’a davul zurna eşliğinde taraftarlarımızla şenlik havasında kendi evimize gideceğiz. Sonuç her ne olursa olsun kazanan dostluk olacak kazanan futbol olacak kazanan Karslı ve Ardahanlı olacak. İki takım taraftarlarına mesajım; şarkılar, türküler, besteler söyleyin, kardeşlik sloganları atın fakat kardeşinize iltifatlar edin! Bu maçı seyredenlere Kars ve Ardahan’ın kardeşliğini ve kültürünün kalitesini kanıtlayın. Kadınlarımızın, kızlarımızın, annelerimizin olduğu tribünlerde küfür veya taşkınlık olmaz olmayacaktır!
Bu önemli derbinin atmosferin de geçmiş de birtakım şeyler yaşanmış olabilir. Kars 36 SK olarak biz Ardahan’a kendi evimize geliyoruz. Yarın Ardahan’da Kars’a kendi evine gelecek. Bizim tarafımızdan kardeşçe karşılanacağınızdan şüpheniz olmasın. Centilmenlik adına biz ne gerekiyorsa yapacağız. Aynısını da kardeş takım Ardahan’dan bekleyeceğiz. Bir diğer beklentim ise türünün liderlerinin maç öncesi bir araya gelerek futbol severlere gençlere bize yakışan güzel mesajlar vermeleridir. Saygı ve sevgilerimle.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi