enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2459
EURO
34,7981
ALTIN
2.436,94
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
27°C
Adıyaman
27°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

İhracatımız rekor kırmaya Kasım ayında da devam ediyor

İhracatımız rekor kırmaya Kasım ayında da devam ediyor
REKLAM ALANI
02.12.2023
0
A+
A-

Bolat: İhracatımız rekor kırmaya Kasım ayında da devam ediyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabında ihracatın rekor kırmaya devam ettiğini açıkladı. Bolat yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“İhracatımız rekor kırmaya Kasım ayında da devam ediyor. 2023 yılında Kasım ayında ürettiğimiz ürün %5,2 artarak 23 milyar yükseldi. ayrıca; Tüm zamanların en yüksek Kasım ayı ihracat rekoruna ulaşmış durumda. 2023 yılı Ocak-Kasım dönemindeki ihracatımız 232,9 milyar dolar ile geçen yılın aynı parlaklıklarına göre artış göstermiştir. Bunların yanında sevindiren en önemli gelişmelerden biri ithalatımızın kasım ayında %5,6 oranında azalma göstermesidir. Böylece Kasım ayında dış ticaret açığımız bir önceki yıla göre %32,6 oranıyla gerilemeyi sürdürmüş ve 5,9 milyar dolar olarak değerlenmiştir. İhracatın ithalatı karşılama oranı ise 8,2 puan artarak %79,5 olarak ayarlanabilir. 2023 yılının sonlarına yaklaştığımız bu dönemde Kasım ayında rekorumuzu daha da geliştirmenin yaygınlaşması. Bölgede yaşadığı asrın felaketi sayılan depremlerin ardından, ihracatımızın böylesine önemli rekorlarla ilerlemesine katkı sağlayan ihracatçılarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte değerli üretimimizi artırmayı, ülke olarak hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle donattık” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi