enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3664
EURO
34,8047
ALTIN
2.402,24
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

İhracat %3,6 oranında artış göstererek 20 milyar 28 milyona ulaştı

İhracat %3,6 oranında artış göstererek 20 milyar 28 milyona ulaştı
REKLAM ALANI
02.02.2024
0
A+
A-

Bolat: İhracat %3,6 oranında artış göstererek 20 milyar 28 milyona ulaştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda 2024 yılı Ocak ayında İhracatta %3,6 oranında artış göstererek 20 milyar 28 milyona ulaştığını açıkladı. Bolat paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Yeni yılın ilk ihracatçısı ekonominin lokomotifi olmaya devam ediyor. 2024 yılı Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracat %3,6 oranında artış göstererek 20 milyar 28 milyona ulaştı. Bu rakam tüm zamanların en yüksek Ocak ayı ihracat rakamı olarak tarihe geçti. Bununla birlikte ithalatımız geçen yıl Ocak ayına göre %22,0 oranında azalış göstermiş ve ihracatın ithalatı karşılama oranı 18,9 puan artarak %76,4 olarak yardımcı olmuştur. Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketin ardından hükümetimiz yeniden yapılanma ve afetlere dayanıklı konut inşa etme zamanı kaybetmeden başladı. Bu süreçte, deprem bölgelerindeki yeniden inşa değişiklikleri yanı sıra, Malatya başta olmak üzere etkilenen tüm şehirlerdeki ekonomik ve ticari büyüme için çeşitli destek sağlanıyordu. Küresel ekonomik dalgalanmalar ve pandemi gibi zorluklara rağmen Türkiye’nin ihracat performansının artarak devam ettiğini ve dış ticaret açığımızın azaldığını görüyoruz. Bu başarı, sürdürülebilirin ekonomik direncini ve küresel pazardaki gücü güçlendiriyor. İhracatımızın ve dış ticaretimizin dengeleyici olumlu yönde ilerlemesi, ekonomik ekonominin büyüme büyümesinin artması ve cari işlemlerin açıklarının azalmasına katkı sağlar. Hükümet olarak, ticaret ve ekonomiyi daha da geliştiriyor, kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanma ve yaygıni yatırımlar için cazibe merkezi haline getirmeyi sağlıyor devam ediyor.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi