enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3352
EURO
35,1622
ALTIN
2.243,90
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
14°C
Adıyaman
14°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Yağmurlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
11°C

İHH Sudan’da cami inşa etti.

İHH Sudan’da cami inşa etti.
REKLAM ALANI
27.05.2022
0
A+
A-

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Sudan’ın Kuzey Kordofan Eyaletinde inşa edilen Avcılar İHH Gönüllüleri Şehit Tahsin Gerekli Camii ibadete açıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir yanında yaptığı ayni ve nakdi yardımların yanı sıra, inşa ettiği kalıcı eserlerle de mazlumlara, mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine destek olmayı sürdürüyor. Çeşitli coğrafyalarda Müslümanlar için cami ve medreseler inşa eden İHH, yüzlerde tebessüme vesile oluyor.
İHH bu kapsamda, Afrika’nın pek çok noktasındaki cami çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Avcılar Temsilciliği tarafından Sudan’da, Avcılar İHH Gönüllüleri Şehit Tahsin Gerekli Camii’ni inşa edildi. Sudan’ın Kuzey Kordofan Eyaletinde bulunan Abu Delem Köyündeki cami, avlusu ile birlikte toplamda bin metrekarelik bir alana kuruldu.
Aynı anda bin kişi ibadet edebiliyor
Cami, araç yolu bulunmaması nedeniyle ulaşımın zor sağlandığı 11 köyün çevresinde bulunuyor. Ulaşım şartları göz önünde bulundurularak inşa edilen cami, merkezi bir noktada konumlandırıldı.
Aynı anda bin kişinin ibadet edebildiği caminin yakınında su kuyusu, abdesthane ve tuvalet de bulunuyor.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi