enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3233
EURO
34,7673
ALTIN
2.389,91
BIST
10.250,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
20°C
Adıyaman
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
22°C

İftarda Filistin’e destek çağrısı

İftarda Filistin’e destek çağrısı
REKLAM ALANI
02.04.2024
0
A+
A-

 Avrupa Elazığlılar Derneği muhteşem bir iftar organizasyonuna imza attı. Wiesbaden’de düzenlenen iftar yemeğine katılım yoğun oldu. Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Ataşeler, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımızın katıldığı iftar yemeğinde renkli görüntüler yaşandı. Avrupa Elazığlılar Derneği Genel Başkanı Dr. Ahmet Yılmaz katılımcılara teşekkür etti. Yılmaz “Ramazan ayı ihtiyacı olanları hatırlamanın, onlara yardım etmenin ay olduğu için kutsal ve bereketlidir. Ramazan sevgidir, samimiyettir, paylaşımdır. Bizler birbirimize saygı ve hoşgörü göstererek bu kutsal ayın gerçek amacına ulaşmasını sağlayabiliriz. Unutmayalım ki birlik ve beraberlik içerisinde olduğumu müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz. Frankfurt Başkonsolosumuz Erdem Tunçer’e yürekten teşekkür ediyoruz. Şahsım konumum gereği birçok başkonsolosla teşriki mesai yaptım hiç birinde Erdem bey de gördüğümüz yakınlığı, içtenliği ve sıcaklığı görmedim. Klasik bir diplomat, ya da ironik anlatımıyla asla bir Monşer gibi davranmadı. Tüm diplomat ekibiyle çalışmalarında bitmek bilmeyen enerjisi ve bir telefon kadar yakınımızda duruşuyla hep bize destek oldu. Asla topluma mesafeli durmadı, sınıf farkı gözetmedi.

Kendisi bu yıl sonunda görevi biterek ülkemize dönecek. Cenab-ı Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi. Son yıllarda peş peşe yaşadığımız felaketler hakikaten bizleri bunalttı. Zaten dünya üzerinde bitmeyen çatışmalar, terör, kültürel yozlaşma, ahlaki çöküntü, çevremizdeki savaşlar, hiç bitmeyen Doğu Türkistan dramı, ve Filistinli kardeşlerimize soykırım. Vicdanlı, inançlı, paylaşımcı, onurlu ve dürüst her insanın mutlak katkı vermek zorunluluğu olduğu bu günlerde iftar soframızı paylaşarak, kardeşlik ve birlik duygularımızı güçlendiriyoruz. Bu sofrada açlıkla, yoklukla ve yoksullukla mücadele eden milyonlarca insanı hatırlıyor ve onlar için dua ediyoruz. Ramazan’ın getirdiği en güzel ibadetlerden biri de işte bu yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize destek olmaktır” dedi.

DUYARLILIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ise davete katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek ” Bu mübarek ayda, bu mübarek günde, sizlerin arasında olmaktan mutluluk duydum. Bu vesileyle, Kadir gecenizi ve Ramazan bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, bizlere ve tüm insanlığa huzur, sağlık, afiyet ve hayır getirmesini temenni ediyorum. Avrupa’da hemşeri derneklerine birliktelik için büyük rol düşüyor. Bu rolü Elazığlılar Derneği fazlasıyla yerine getiriyor.

Bütün yönetimi yürekten tebrik ediyorum. Ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sonrasında aynı duyarlılıkla kenetlendik ve elimizden geleni yaptık. Bu konuda sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Şimdi ise Filistin diyoruz. Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım.

Dünyanın görmezden geldiği bu vahşeti her tarafa duyuralım ve onlara destek olalım. Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapıyor ve yapmaya devam edecek. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah el ele vererek bu sıkıntılı günleri geride bırakacağız. Avrupa’da yaşayan tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz ve Filistin’e destek çağrımızı yineliyoruz” dedi.

Başkonsolos Tunçer, depremde gösterdikleri duyarlılık sebebiyle Avrupa Elazığlılar Derneği yönetimine bir plaket verdi. Avrupa Elazığlılar Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz ise başkonsolosa teşekkür etti ve bu güne kadar ki yardımları sebebiyle plaket takdim etti.

Kendisi de Elazığlı olan Yazar Tuğrul Selmanoğlu ise yaptığı konuşmada Başkonsolos Tunçer’e hizmetleri için teşekkür etti ve geceye emeği geçen herkesi yürekten tebrik etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi