enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5964
EURO
34,7967
ALTIN
2.494,72
BIST
9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Hemşerileriyle Tarihi Yerleri Gezdi

07.09.2021
0
A+
A-

Adıyaman Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Şehrimi Tanıyorum’ projesi kapsamında kendi şehrinin tarihi yerlerini ve önemli değerlerini vatandaşlarla birlikte gezen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman’ın güzelliklerini önce Adıyamanlılara sonra da tüm dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Sosyal belediyecilikte birbirinden önemli çalışmalara imza atan Adıyaman Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Şehrimi Tanıyorum’ projesi ile binlerce Adıyamanlı şimdiye kadar kendi şehrinde görme şansı elde edemediği tarihi ve önemli yerleri görme fırsatı buluyor.33 mahallede 2 bini aşkın Adıyamanlının ücretsiz yararlandığı projenin son gezisinde hemşerilerine eşlik eden Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman’ın var olan güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak istediklerini ancak bunun için öncelikle şimdiye kadar bu değerleri görme şansı elde edememiş olan Adıyamanlılara bu güzellikleri tanıtmak istediklerini dile getirdi.
Her hafta bir mahallede gerçekleştirilen ‘Şehrimi Tanıyorum’ projesi kapsamında şimdiye kadar binlerce Adıyamanlıya kendi şehirlerinin tarihi ve önemli noktalarını ziyaret etme imkanı sağlayan Adıyaman Belediyesi’ne bu anlamlı projesinden dolayı teşekkür eden vatandaşlar, Adıyaman Belediyesi sayesinde yıllardır hayalini kurdukları ancak bir türlü nasip olmayan isteklerinin gerçekleştiğini söyledi.

Kendi memleketlerindeki zenginliği ilk kez gören hemşerilerinin bu heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile mahalle muhtarlıklarımız tarafından ortaklaşa organize edilen projemiz kapsamında her hafta 60’ın üzerinde vatandaşımızı ilimizin tarihi ve önemli noktalarına götürerek, bu güzellikleri görmelerini sağladık. Tüm ihtiyaçların belediyemiz tarafından karşılandığı bu projemizden şu ana kadar 33 mahallemizden toplam 2 bini aşkın hemşerimiz yararlandı” şeklinde konuştu.

“Adıyaman olarak müthiş antik bir kültüre sahibiz” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Kılınç, konuşmasını şöyle tamamladı: “Hititlerden gelen kadim bir medeniyete ev sahipliği yapan ilimizdeki eşsiz kültürü öncelikle kendi hemşerilerimizin ziyaret edip görmeleri gerektiğini düşündük. Bu kapsamda Perre Antik Kentinden başlayan gezimiz kapsamında hemşerilerimizi Safvan Bin Muattal Türbesi, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Arsemia Antik Kenti ve güneşin doğuşunun ve batışının dünyada en güzel izlendiği yer olarak bilinen Nemrut Dağını gezdirdik. Buraları önce Adıyamanlılar olarak bizim tanımamız lazım ki başkasına da tanıtabilelim.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi