enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5700
EURO
34,7581
ALTIN
2.495,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

HAYDI KIZLAR EML’YE AB PROJESİNİN TANITIMI YAPILDI.

HAYDI KIZLAR EML’YE AB PROJESİNİN TANITIMI YAPILDI.
REKLAM ALANI
24.03.2016
0
A+
A-

   
   
Haydi Kızlar EML’ye AB Projesinin Tanıtımı YapıldıAdıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Hibe programı kapsamında uygulamakta olduğu Haydi Kızlar EML’ye projesinin tanıtım toplantısı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nün Cendere konukevinde gerçekleştirildi.

Geniş katılımlı tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi ÖZKAN, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir ÇELENK, Adıyaman Üniversitesinden temsilciler, Gölbaşı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Mahmut YÜCEL, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer ASLANTÜRK, OSB Müdürü Yüksel ÖNAL, Halk Eğitim Müdürü Aziz ÖZBİLGİÇ, Esnaf ve Sanayi Temsilcileri, ildeki Mesleki ve Teknik Okulların Müdürleri, pek çok okulun Müdür, İdareci ve Öğretmenleri ve ildeki diğer kurum, müdürleri ve yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Muhtarlar ve halktan katılım sağlandı. Ayrıca Estonya’dan Adıyaman’a çalışma ziyaretine gelen proje katılımcıları da konuk olarak toplantıya katıldılar, Büyük ilgi çeken yemekli tanıtım toplantısına yazılı ve görsel basının yerel ve ulusal temsilcileri hazır bulundular.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet KURUŞ, yeni kurulmasına rağmen okulun pek çok programda projeler ürettiğini, okul-sanayi işbirliği geliştirerek nitelikli eleman yetiştirmek için yoğun çaba harcandığını dile getirerek projeler ve mesleki eğitim konusunda okulun ön plana çıktığını belirtti.
Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan Mesleki ve Teknik okulların önemine vurgu yaparak bu okulların desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca projelerin önemine değinerek proje üreten okullara teşekkür etti.
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir ÇELENK ise konuşmasında iş ve toplum hayatında kadının öneminden, girişimcilik ruhundan ve istihdam olanaklarından bahsetti.

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Abdurrahman DUYAN Adıyaman ‘da kabul edilen üç projeden biri olan “Haydi Kızlar EML’ye” projesinin kabul sürecinin zorlu bir aşamadan geçtiğini Türkiye genelinde yüzlerce proje arasından iki aşamalı elemeden geçerek seçildiğini ve projenin özellikle kız çocuklarının Mesleki Teknik Eğitime yönlendirilmesi ve kız çocuklarının eğitimi hakkında ilimize büyük katkısı olacağını söyledi. 
Uygulaması bir yıl sürecek olan proje çerçevesinde özellikle mesleki teknik okullarında okumakta olan kız çocuklarına yönelik olarak 1 tanesi tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfı olmak üzere iki sınıf oluşturulduğunu bu sınıflarda Bilgisayar, İngilizce, Matematik ve Okuma -yazma kursları verilerek katılımcılara belge verilecektir. Kursların yanında yurtiçi ve yurtdışı çalışma gezileri, toplantılar, seminerler, sosyal kültürel etkinlikler, aile ziyaretleri, rehberlik faaliyetleri de gerçekleştirilecektir.

Tanıtımda, proje ortaklarından birinin Yeni Mahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diğerinin ise Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü olduğunu, yapılan bu çalışmalar okul-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına örnek teşkil edeceğini vurgulayan proje koordinatörü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyetinin finanse ettiği proje hibe miktarının yaklaşık 188.000 Avro olduğunu, bununla ilimize bir maddi katkı da sağlayacağını, bu projenin hazırlanmasında okulların proje ekiplerine büyük moral ve motivasyon desteği veren başta Adıyaman Valiliğine, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve OSB Müdürlüğüne ve diğer ilgililere teşekkür etti.

 Kutlu Haber

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi