enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5011
EURO
34,9092
ALTIN
2.440,76
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Aklınızı Başınızdan Alacak İlginç Bilgiler

Aklınızı Başınızdan Alacak İlginç Bilgiler
REKLAM ALANI
07.01.2024
0
A+
A-

Aklınızı Başınızdan Alacak İlginç Bilgiler

BALIKESİR-BHA

Göz ardı ettiğimiz detayların özgünlüğüne odaklanmak, sıradanın ötesinde bir düşünce deneyimine kapı aralar.

İşte, günlük yaşantımızın içinde saklı kalmış ilginç bilgilerle gerçekliğin sınırlarını zorlamak ve dünya hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir araya geldik.

  • Zürafaların yıldırım çarpması ihtimali insanlara göre 30 kat daha fazladır

Doğru! 1996 ve 2010 yılları arasında zürafalara yalnızca beş ölümcül yıldırım çarpması olduğu belgelendi. Ancak bu süre zarfında türün popülasyonunun sadece 140.000 olması nedeniyle, her yıl bin zürafa başına yaklaşık 0,003 yıldırım ölümü meydana geliyor. Bu, insanlardaki eşdeğer ölüm oranının 30 katıdır.

  • Dünyanın dönüş hızı değişiyor

Aslında yavaşlıyor! Bu, ortalama olarak bir günün uzunluğunun yüzyılda yaklaşık 1,8 saniye arttığı anlamına gelir. 600 milyon yıl önce bir gün sadece 21 saat sürüyordu.

Aklınızı Başınızdan Alacak İlginç Bilgiler

  • Keşfedilen fosilleşmiş dinozor dışkısının en büyük parçası 30 cm’den uzun ve hacmi iki litreden fazladır

Bir Tyrannosaurus rex pisliği olduğuna inanılan fosilleşmiş gübre “koprolit” olarak da adlandırılır. Bu noktada bilim adamlarının dinozorun ne yediğini daha iyi anlamalarına yardımcı oluyor.

  • Hayvanlar zamanı insanlardan farklı şekilde deneyimler

Daha küçük hayvanlar için etraflarındaki dünya insanlara kıyasla daha yavaş hareket eder. Örneğin semenderler ve kertenkeleler zamanı kedi ve köpeklere göre daha yavaş algılarlar. Çünkü zaman algısı, beynin gelen bilgiyi ne kadar hızlı işleyebildiğine bağlıdır.

  • Dünyadaki tüm bakteriler üst üste yığılırsa 10 milyar ışık yılı boyunca uzanır.

Dünya’nın 0,001 mm uzunluğundaki mikropları birlikte, Samanyolu’nun çevresini 20.000’den fazla kez sarabilir.

Aklınızı Başınızdan Alacak İlginç Bilgiler

  • Motorlu testereler ilk olarak doğum için icat edildi

18. yüzyılın sonlarında İskoçya’da simfizyotomi (kasık kıkırdağının genişletilmesi) sürecine yardım etmek ve hızlandırmak ve doğum sırasında hastalık yüklü kemiğin çıkarılmasına yardımcı olmak için geliştirildi . Ağaç kesmek için motorlu testereleri kullanmaya ancak 20. yüzyılın başlarında başladık.

  • Sağır insanların uykularında işaret dilini kullandıkları bilinmektedir

Hızlı göz hareketi bozukluğu ve ciddi işitme bozukluğu olan 71 yaşındaki bir adamla ilgili bir vaka çalışması, onun uykusunda akıcı işaret dili kullandığını gösterdi ve araştırmacılar bu işaretler sayesinde rüyasında ne gördüğüne dair bir fikir edinebildi.

  • Maç başlamadan önce gülümseyen dövüş sanatçılarının kaybetme olasılığı daha yüksektir

Bu, bir gülümsemenin korkuyu veya teslimiyeti ifade etmesi olabilir.

Aklınızı Başınızdan Alacak İlginç Bilgiler

  • Flamingolar pembe doğmaz

Aslında dünyaya gri/beyaz tüylerle gelirler ve yalnızca tuzlu su karidesi ve mavi-yeşil alglerden oluşan bir beslenmeye başladıktan sonra pembemsi bir renk tonu geliştirirler.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi