enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Hastane doldu taştı, vatandaşı Covid korkusu sardı

Hastane doldu taştı, vatandaşı Covid korkusu sardı
REKLAM ALANI
16.11.2023
0
A+
A-

Hastane doldu taştı, vatandaşı Covid korkusu sardı

Özkan KARAKAYA / ARDAHAN – BHA

Öksürük, boğaz ağrısı ve yüksek ateş şikâyetleri ile Ardahan Devlet hastanesi Acil servisine koşan vatandaşlar, covid salgını endişesi yaşıyor. Sağlık müdürlüğüne çağrıda bulunan hasta yakınları durumun araştırılmasını istiyor.

Ardahan’da kış mevsiminde olmamıza rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kentte gribal enfeksiyon vakalarını arttırdı.

Ardahan Devlet hastanesine son günlerde üst ve alt solunum yolu hastalıkları, gribal enfeksiyonlar, yüksek ateş, nefes darlığı gibi şikâyetlerle başvuranların sayısında artış olduğu gözlendi.

Hastane koridorları ve acil servisler, özellikle gribal enfeksiyon şikayetiyle gelenlerle adeta dolup taşıyor. Kış ayları dolayısıyla artış hızı yükselen hastalıklarla mücadele için soğuktan korunma, iyi beslenme ve kapalı ortamlarda fazla kalınmamasını öneren uzmanlar gribal enfeksiyona bağlı rahatsızlıkların bu aylarda artış oranında bir yükselmenin de normal olduğu görüşündeler.

Soğuk hava nedeniyle solunum yolu hastalıkların bu aylarda daha çok görüldüğünü belirten uzmanlar ise, “Mevsim geçişi dönemlerde insanların kapalı ortamda fazla bulunması. Bu nedenle virüslerin bulaşma riskini iki katına çıkarabiliyor. Özellikle küçük çocuklar, yaşlılar ve kronik rahatsızlıkları bulunanların bu aylarda dikkatli olmaları gerekmektedir ” uyarılarında bulundular.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi