enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2182
EURO
35,0691
ALTIN
2.525,40
BIST
10.707,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Hapis yattığı cezaevinin avlusunda türkülerini söyledi

Hapis yattığı cezaevinin avlusunda türkülerini söyledi
REKLAM ALANI
09.05.2024
0
A+
A-

Hapis yattığı cezaevinin avlusunda türkülerini söyledi

Çaycuma emekli öğretmen, Şair, Halk Ozanı Mehmet Paşkahyaoğlu 1980’de, siyasi nedenlerle 2 ay tutuklu kaldığı cezaevinin bahçesinde bu kez türkülerini söyleyip şiirlerini okudu. Cezaevinde kaldığı dönemde çekilmiş fotoğraflarını da gösteren Paşakahyaoğlu, “Bana suçun neydi, diye soruyorlar. Her sorana söylediğim gibi, tek suçum var, o da öğretmen olmak. Tam 44 yıl önce burada 2 ay kaldım. O zaman da burada sazımla türküler söyledim. Ama şimdi burada, sizin aranızda, olağanüstü güzellikteki bir ortamda türküler söylemek çok daha güzel.” dedi.

TÖB-DER’E ÜYE OLDUĞU İÇİN TUTUKLANMIŞ

Çaycuma Belediyesi tarafından restore edilerek “Kaymakam Serkan keçeli Kültür Merkezi” adıyla Çaycumalıların hizmetine sunulan eski cezaevinin bahçesinde okurlarıyla da söyleşen Paşkahyaoğlu, kendi deyimiyle öküzün altında buzağı arandığı bir dönemde, yasal olarak kurulmuş öğretmen derneği olan TÖB-DER’e üye olmaktan tutuklanmış. Paşkahyaoğlu, suçlamaların tamamından berat etmiş ama derdinin anlatıncaya kadar yattığı toplam 7,5 ay hapis de yanına kar kalmış.

AŞIKLIK GELENEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİNDEN

Aşıklık geleneğinin Çaycuma’daki son temsilcilerinden olan Mehmet Paşakahyaoğlu son çıkan “Cumhuriyet Sevdalısı Bir Öğretmenin Anıları-Şiirleri” adlı kitabını da imzaladığı etkinlikte, şiirlerini okurken, sözlerini kendisi yazıp, kendisi bestelediği Çaycuma temalı türkülerini de söyledi. Cezaevinde yapılan düzenlemeleri çok beğendiğini de ifade Paşakahyaoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi