enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Hanak’ta öğrenciler biyogaz üretecek

Hanak’ta öğrenciler biyogaz üretecek
REKLAM ALANI
22.02.2024
0
A+
A-

Ardahan’ın Hanak ilçesindeki Şehit Serhat Yılmaz Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencilerinin biyogaz üzerine yaptığı proje Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onay aldı.

featured

Hanak’ta öğrenciler biyogaz üretecek

ARDAHAN-BHA

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Hanaklı İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin “Okulda biyogaz Üretimi” projesi Türkiye’deki okullarda yapılan ilk proje olarak da tarihe geçti.

Şehit Serhat Yılmaz Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı proje hakkında açıklama yapan Hanak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Yolcu, “Ardahan Hanak Şehit Serhat Yılmaz Anadolu İmam hatip Lisesi ve Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte ortak gerçekleşecek olan “OKULDA BİYOGAZ ÜRETİM” projemiz Tarım Bakanlığınca uygun görülmüş olup, Projemizin Türkiye’de tek olması,  ülkemizde bulunan diğer okullara örnek olması açısından oldukça önemlidir. Öğrencilerimizin toprakla iç içe olması, organik tarıma dair fikir sahibi olması, pansiyon mutfak yakıtının biyogaz üretiminden karşılanması, serada yetiştirilen doğal ürünlerin pansiyon yemek menüsünde kullanma gibi birçok alanda fayda sağlayacağı söylenebilir. En yakın zamanda somut adımlara başlayacağımız proje için, Hanak Kaymakamımız Ömer Övünç Koşansu ve kurumumuzu ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürüne ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz. Projenin mimarları İmam hatip lisesi öğrenci öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.

Hanak’ta öğrenciler biyogaz üretecek

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi