enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Hakkari’de Kar Festivali heyecanı || Miahaber

Hakkari’de Kar Festivali heyecanı || Miahaber
REKLAM ALANI
11.02.2024
0
A+
A-

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik beraberindeki heyet ile birlikte; Hakkari Valiliği, Hakkari Belediyesi ve Vakıfbank katkılarıyla düzenlenen Hakkari Mergabütan Kayak Merkezi’nin 5’inci Kar Festivali Açılış Törenine ev sahipliği yaptı….

HAKKARİ-BHA

Resim

2017 yılından bu yana düzenlenen, 2 bin 700 rakımlı Mergabütan Kayak Merkezi’ndeki etkinliği; kayak severler ve vatandaşlar tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ile karşılandı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN SİMGESİ EL ELE ÇEKTİĞİMİZ HALAYLARIMIZDIR

Türküler eşliğinde, birlik ve beraberliğin simgesi olan halayların çekilip, şarkıların söylendiği festival; çocuk ve genç sporcuların meşale ve paraşütlü kayak gösterilerinin ardından, Vali Çelik’in konuşması ve spor yarışmalarının başlaması ile devam etti.

Kayak Festivalinin açılışında yapmış olduğu konuşmasında Vali Çelik, farklı illerden gelen ziyaretçilerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kentteki kardeşliği, saflığı, temizliği tüm dünyaya tanıtabilecek bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirten Çelik; “5 yıldır bu etkinlik yapılıyor. Kayak merkezi hem hemşehrilerimizin kullanması hem de gençlerimizin spor aktiviteleri ve kayakla ilgilenmeleri için bir vesile. Aynı zamanda şehrimizin tanıtımı ve turizmin gelişmesi için de bir kaynak alan” dedi.

Resim

DÜNYANIN EN GÜZEL YERLERİNDEN BİRİ

Kentin kış sporlarında dünyadaki önemli merkezlerden biri olma potansiyelinin de bulunduğunu vurgulayan Vali Çelik, şunları kaydetti: “Başımı kaldırıp baktığımda belki de kış sporları açısından dünyanın en güzel yerindeymişiz hissi içimizde uyanıyor. Burayı herkese anlatmamız ve tanıtmamız gerekiyor.

Geçen günlerde Yüksekova’da 600 sporcumuzu misafir ettik. Dün 200’ün üzerinde sporcu ve antrenörü kayak merkezinde ağırladık. Onlardan aldığımız dönüşler çok iyi. Bu var olan bir potansiyeli bize gösteriyor. Bu durum müthiş bir umut veriyor bana. Hakkari
barındırdığı potansiyel ile adrenalin tutkunlarının, doğaseverlerin,
kayakçıların, dağcıların, herkesin odak noktası, göz bebeği olacak.” dedi.

Resim

DJ Enes Göksal’ın performansı, Hakkari Belediyesi Sanat Topluluğu konseri ve Ferhat Üngür konseri ile son bulan programda Vali Çelik, vatandaşlar ve kayak severler ile sohbet edip fotoğraf çekildi ve festivalde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Festival 2’inci gününde de çeşitli spor etkinlikleriyle birlikte, Collective Colemerg grubunun konseri, Hakkari Belediyesi sanat Topluluğunun halk dansı gösterileri ve Pinhani konseri ile festival severleri eğlendirmeye devam edecek.

Resim

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi