enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5707
EURO
34,9946
ALTIN
2.460,16
BIST
9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C

Hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı
REKLAM ALANI
23.06.2022
0
A+
A-

Adıyaman’da hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Adıyaman’da, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek 128 hacı adayı düzenlenen törenle uğurlandı.

Adıyaman Müftülüğü bahçesinde düzenlenen programa Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, hacı adayları ve yakınları katıldı.
İl Müftüsü Mehmet Taşçı da hacı adaylarının ibadetlerinin kabul olması temennisinde bulunarak şunları söyledi:
“Kutsal topraklara Ahmet, Mehmet olarak gidiyorsunuz ama inşallah orada tüm günahlarınızdan arınmış şekilde Hz. Ömer’in adaleti, Hz. Ebubekir’in sadakatini kazanarak dönecek ve bundan sonraki hayatınızda bu şekilde yaşamaya devam edersiniz inşallah.”
Törende konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç,”Rabbim sağ salim gidip gelmeyi nasip etsin, tabi ki; her Müslümanın en büyük özlemidir hacca gitmek ne kadar şanslısınız biliyorum yüreğiniz çarpıyor ve gözyaşı döküyorsunuz. Bu gözyaşları ve yürek çarpıntısı Allah’ın misafiri olmak Peygamberimizin misafiri olmak içindir. Ne kadar güzel tabi ki hac meşakkattir. Biraz yorulacaksınız ama bu yorgunluk tatlı bir yorgunluk olacaktır” dedi.
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, ise kutsal yolculukta hacı adaylarına dualarını eksik etmemeleri temennisinde bulundu.
Duygulu anlar yaşandığı programda okunan duaların ardından hacı adayları karayolu ile Gaziantep’e ve oradan da Cidde sonra Mekke’ye uğurlandılar.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi