enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Güney Kore’de köpek eti yemek yasaklandı

Güney Kore’de köpek eti yemek yasaklandı
REKLAM ALANI
09.01.2024
0
A+
A-

Güney Kore Parlamentosunda köpek etinin yenmesini yasaklayan yasa tasarısı kabul edildi. Yeni yasaya göre 2027’den sonra köpek eti yemek suç sayılacak.

featured

Güney Kore’de köpek eti yemek yasaklandı

Güney Kore’de köpek eti yemeyi yasaklayan kanun meclisten geçti. Güney Kore meclisinde yapılan kanun oylamasında ret oyu çıkmadı, yasa 208 vekilin kabulüyle oy birliğiyle meclisten geçti.

Yasa köpek malzemeleriyle yapılan veya işlenmiş gıda ürünlerinin dağıtımını ve satışını yasaklayacak.

Yeni yasa ile yemek için köpek kesen kişilere 30 milyon Kore wonu yani 23 bin Amerikan doları para cezası ve 3 yıla kadar hapis ile karşı karşıya kalacak.

Yemek için köpek yetiştiren veya köpeklerden yapılmış yiyecekleri bilerek satın alan, saklayan veya satan kişiler de daha düşük para cezası ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Resmi istatistiklere göre, 2005 ile 2014 yılları arasında başkent Seul’de köpek servisi yapan restoranların sayısı azalan talep nedeniyle yaklaşık yüzde 40 azalmıştı.

Güney Kore’de köpek eti yemek yasaklandı

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi