enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5239
EURO
34,9166
ALTIN
2.429,65
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Gönüllülüğün devri davranış bozukluğu değil, huzur versin

Gönüllülüğün devri davranış bozukluğu değil, huzur versin
REKLAM ALANI
03.02.2024
0
A+
A-

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanlığı’nı Cumhuriyet’in 100. Yılında yürüten Ankara Kent Konseyi, dönem başkanlığını Kocaeli’ne devretmesi nedeniyle özel oturum programları düzenlendi.

Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Zafer Savaş Şahin’in moderatörlüğünde düzenlenen “Engelsiz Yaşam Kürsüsü” Özel Oturumuna Türkiye Kent Konseyleri 14. Dönem Başkanı, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı konuşması olarak katıldı.

PROF. DR. ZAFER SAVAŞ ŞAHİN: BİLİMİN ÖNCÜLÜĞÜNDE DEPREMLERİN ALTINDA KALMAYACAĞIMIZ BİR DÜNYA ÖZLEMİ ÇEKİYORUZ

‘Büyük felaketlerden sonra insanoğlu kendini iyileştirmek için doğru ifadeler kullansa da sonrasında yine yanlışlar yapabiliyoruz’ diyen Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Zafer Savaş Şahin, Hatay ve Kocaeli’nin deprem bölgesi olduğunu belirterek böylesi şehirler de birbirimizi iyileştirmenin yanı sıra doğru davranışların önünü açabilecek her türlü faaliyetlerde Kent Konseylerinin büyük bir rolü olduğunu söyledi. Şahin bilimin öncülüğünde benzer depremlerin altında kalınmayacağı bir dünyanın özleminin de çekildiğini vurguladı.

NEVİDE KİMYON: AFETLERE KARŞI DAHA CİDDİ ÖRGÜTLENMELİYİZ

Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon insan eliyle çok ciddi afetler yaşandığını belirterek Hatay ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 15 milyon nüfusu içeren bir bölgeyi etkileyen deprem yaşadıklarını söyledi. Ülke olarak afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı hareket etmek zorunda olduklarını ifade eden Kimyon bu konuda daha ciddi örgütlenme yapılması gerektiğini savundu.

HALİL İBRAHİM YILMAZ: GÖNÜLLÜLÜĞÜN DEVRİ BİZE DAVRANIŞ BOZUKLUĞUNA DEĞİL, HUZUR VERSİN

Türkiye Kent Konseyleri 14. Dönem Başkanı, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Türkiye Kent Konseyi Başkanlığını görevimi Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse’ye devrediyorum. Bu politikada alışık olduğumuz işler değildir. Bu özgüvenle ilgili. Işığı olanın başkasının ışığından rahatsız olmadığı iklimin adıdır. Politikayı kültürle tanıştırmamız lazım. Gönüllülüğün devri bizde davranış bozukluğuna sebebiyet vermesin. Tam tersine huzur versin” dedi.

MÜRSEL SABANCI: BU GÜZELLİĞİ ÇOĞALTMAMIZ LAZIM

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı da Kent Konseyi çatısı altında olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirterek “Bu çatının altında üretmekten de değer katmaktan da keyif duydum. Çok büyük mutluluk Balıkesir Kent Konseyinde olmak ayrı bir  lezzet onu bir kenara koyuyorum ama birliğin çatısı altında olup hem kentimiz hem de ülkedeki bütün kentleri için birlikte üretiyor olmak dayanışma ağını doya doya hissediyor ve yaşıyor olmak gerçekten muhteşem bir güzellik. Bu güzelliği çoğaltmamız gerekiyor. 100’üncü yılda Ankara Kent Konseyi bu güzelliği çoğaltmak üzere bütün ekibiyle beraber canla başla çalıştı” diye konuştu.

ALİ KORKMAZ: KENT KİMLİĞİ KÜLTÜRÜ OLUŞTURULMALI

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz ise “Kocaeli aslında baktığımız zaman üç bin yıllık tarihiyle kültürüyle az önce de söylediğim medeniyetler eşiği bir kent. Son dönemde çok hızlı göç almış son yapılan istatistiklere göre ve Türkiye’ de en fazla göç alan 4’üncü kent. İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli. Şuan da 3410 tane sivil toplu örgütümüz var. O kadar da zengin bir kentiz ama bu kent içinde bu zenginlik içinde bir yerel kültür kent kimliği kent kültürü oluşturmamız lazım. Bir kentin kimliğidir bir kentin kültürü. Bu kent kültürünü yerel kültürümüzle o zenginliklerle kaynaştırıp bir kent kültürü haline getiremeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi