enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4384
EURO
34,7887
ALTIN
2.434,66
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Göçmen kaçakçılığı yüzde 95 azaldı

Göçmen kaçakçılığı yüzde 95 azaldı
REKLAM ALANI
05.01.2024
0
A+
A-

Resim

Vali Sezer değerlendirme konuşmasında, “Bir yılı daha
geride bıraktık, 2024 yılı hem ülkemiz hem ilimiz açısından güzel bir yıl olur.


Bugün Kaymakamlarımız ilimizdeki güvenlik birim amirlerimiz ile bir toplantı gerçekleştirdik. 2023 yılında neler olmuş gözden geçirdik ve 2024 yılında da neler yapabiliriz konusunda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik” dedi.

KAÇAK EŞYA YAKALAMADA ARTIŞ

Edirne’nin, ülkemizin batıya açılan kapısı olduğunu ifade
eden Vali Sezer, “Malum ilimiz Yunanistan ve Bulgaristan’a komşu kadim bir şehir, hem kendi nüfusu ve bulunduğu konumu ile batıya açılan kapısı konumunda.


Dört tane büyük gümrük kapımız var ve bu kapılarda önemli sayılarda hem araç hem yolcu çıkışı mevcut. 2023 yılında 5 milyon 147 bin 667 araç giriş ve çıkışı 15 milyon civarında bir yolcu giriş çıkışı mevcut. Yine kaçakçılık olaylarında önemli bir çalışmalar var. Önceki yıllara göre kaçak eşya yakalamada ciddi bir artış ve başarı var” diye konuştu.

“SINIR GÜVENLİĞİ HUSUSUNDA ÖNEMLİ TEDBİRLER
ALDIK”

Edirne’nin 293 km’lik sınırı olduğunu hatırlatan Vali Sezer, “Bu sınırlarda kaçak geçişlerin ve geri itmelerin engellenmesine yönelik
olarak özellikle son 4 ayda yoğun bir çalışma söz konusu. Önemli tedbirler aldık. 244 km’lik sınır devriye yollarında iyileştirme çalışmaları yapıyoruz.


Emniyet, Jandarma ve hudut birliklerinde personel sayılarını ciddi olarak arttırdık. Yaklaşık 50 noktada arama noktaları oluşturduk. Hava denetimleri olarak ise İHA, helikopter ve dronelar ile 24 saat esasına göre denetim mekanizması oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

 

GÖÇMEN KAÇAKLIĞINDA YÜZDE 95’LİK AZALMA

Vali Sezer, şöyle devam etti: “Edirne’de göçmen kaçakçılığında geçtiğimiz yıla göre yüzde 95’lik bir azalma var. Arkadaşlarımız
çok büyük bir mücadele ve çalışma içerisindeler. 484 araç ve 100’e yakın bot ele geçirildi. Göçmen kaçakçılığını ve trafiğini yöneten 663 organizatör yakalanarak adli makamlara sevk edildi, birçoğu tutuklandı.

Organize suç örgütleriyle ilgili olarak burada hem yerel
hem ulusal çapta diyebileceğimiz 9 organize suç çetesine yönelik işlem yapıldı.


Kaçakçılık ile ilgili olarak 473 şüpheliye adli işlem yapıldı ve gözaltına
alındı.”

Resim

“ATILMASI GEREK TÜM ADIMLARI ATIYORUZ”

Vali Sezer, “Edirne’mizin sükunetin ve huzurun şehri olması, turizm şehri olmasından dolayı bu noktada Edirne halkımızın hem emniyet
hem jandarma personellerimize güvenmesi, bizlere güvenmesi konusunda atılması gereken tüm adımların atıldığının bilinmesini isterim. Özellikle kişilere karşı işlenen suçlarda %96 oranında aydınlatma söz konusu. Yine aranan şahıslarla ilgili olarak 3 bin 892 kişi adli makamlara sevk edildi” dedi.

YARIM KALAN BÜTÜN İŞLERİ BİTİRECEĞİZ

Vali Sezer ayrıca, “Edirne’de yarım kalan ve başlanan bütün
işleri bitireceğiz. Enerji Santrali çalışmaları bitmek üzere, Millet bahçesini bu yaz açacağız, Gazimihal hamamı, Evliya Kasım Paşa cami, Muradiye Mevlevihane’sini tamamlayacağız” bilgisini paylaştı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi