enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4930
EURO
34,5426
ALTIN
2.497,80
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
27°C
Adıyaman
27°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Açık
23°C

GENEL SEÇİMLERİN ARDINDAN

GENEL SEÇİMLERİN ARDINDAN
REKLAM ALANI

GENEL SEÇİMLERİN ARDINDAN
AYLARDIR ÜLKENİN GÜNDEMİNİ MEŞKÜL EDEN SEÇİMLER GERÇEKLEŞTİ.
Halk,demokratik hakkı olan seçme ve seçilme iradesini sandığa yansıttı. Ülke siyasi tarihinin belkide en yüksek ( % 86 gibi bir ) katılımı sağladı.
SEÇİMDEN KOALİSYON ÇIKTI…
Genel seçimler günlerdir gündemi meşgul ediyordu. Seçim sonucu pekte alışkın olmadığımız bir tablo vücuda geldi. İlk ortaya çıkan tablo belki bazı kesimleri tedirgin etti. Millet tek başına hükümet kurma hakkını hiçbir partiye vermemişti. Sandık sonuçları şu mesajı veriyordu; vatandaş rahatsızlığını belirterek dayanışma istiyordu. Ama şunun unutulmaması gerekiyor. Halkın iradesi herşeyin üzerindedir, aslolan milletin ne istediği ve demokratik bir şekilde, hür iradesiyle istediği kişi ve ya kişileri seçmesidir. Nitekim seçimlerde bu resim vücuda geldi hepimize hayırlı olsun.
Seçimden iki gün önce, Halkların Demokratik Partisi HDP’nin Diyarbakır mitinginde sivil masum halka yönelik katliam girişimi bütün toplumda infiale yaratmış, üç vatandaşımızın ölümü yüzlerce vatandaşımızın yaralanması, toplum vücudunuda yaralamış, insani değerlere duyarlı çevrelerde güçsüzü koruma refleksini harekete geçirdi.

HDP NEDEN KOALİSYONA YANAŞMIYOR…
HDP’ye oy veren seçmenlerin bir kısmı; bizler HDP’ye oy verelim ki; dağdakiler insin, barajı geçsin, Türkiyenin siyasal zemininde siyaset yapsın. Fakat ne yazık ki eş genel başkanların seçim sonrası söyleri bunu göstermedi.

NEREDE HAS PARTİNİN OYLARI…

HAS Parti ile birleşen AK Parti’nin oyları nereye gitti. Normalde AK Partinin oylarını artırması beklenirken oyları düştü…

Adıyaman’da seçim sonrasında üzerinde durulan ve milletin en çok şaşırdığı HDP’nin aldığı oy oranı oldu. Hatta uzun süre 800 gibi bir oyla ikinci vekili kaçırdığı konuşuldu. Fakat gerçek bu değildi. HDP 70 000 oy aldı. İki vekil çıkarması için en az 20 000 oya ihtiyacı vardı. Seçimden önce herkesin tahmini 3+1+1 idi. Yani AKP 3, CHP 1, HDP 1 vekil alacağıydı. En çok milleti şaşırtanda CHP oldu. Yaklaşık 35 000 oy aldı. 10 000 oyla 1 vekili kaçırdı…

AK PARTİ ADIYAMAN’DA OYLARINI DÜŞÜRDÜ…

AK Partinin ülke genelinde oy oranı düşmesine rağmen Adıyaman dört milletvekili alarak başarısını egale ediyordu. Fakat halk ciddi bir mesajıda veriyordu. ‘’Kardeşim kusura bakma ama sen şımardın’’ diyordu.. düşünüldüğü gibi sandığa giden vatandaş oyunu AK Partiden yana kullanmamıştı.
SEÇİMLER ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN.. Kemal KUTLU

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi