enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Genel Başkan Karamollaoğlu Kahta’da İftar Açtı

01.06.2019
0
A+
A-

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Kadir Gecesinde iftarını Kahta’da açtı.

 

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde iftar programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

İftar programının açılış konuşmasını Saadet Partili Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı yaptı.Turanlı, “Güzel bir günde burada olduklarından dolayı Sayın Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Bir seçim zamanı geldi geçti. Bu geçen sürede Kahta’mızın sorunlarına el atmaya başladık. Ramazanınızın ve Kadir gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki günlerde kutlanacak olan Ramazan Bayramınızın hepinize hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum.” dedi.”İŞSİZLİK RESMİ RAKAMA GÖRE 6 MİLYON AMA 8-9 MİLYONUN ÜZERİNDE”Karamollaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tuttuğunuz oruçların Cenab-ı Hak nezdinde makbul olmasını, bu mübarek gecenin de inşallah hem Kâhta’mız, ülkemiz ve bütün İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Kahta Belediye Başkanımız Yusuf Turanlıl’nın davetlisi olarak sizlerle beraberiz. Allah’a hamd ediyorum. Çünkü biz ülkemizde her yörede barışı, adaleti, huzurun tesisi için ve bulunduğumuz beldelerde yaşayan insanlarımızın hayatlarının biraz daha rahat olmasını, biraz daha adil davranılması için gayret sarf eden bir inanca sahibiz. İslam alemi kan ağlıyor. Memleketimizde de aslında problemlerimiz özellikle Ramazan münasebetiyle hatırlatma mecburiyetinde kaldığımız problemlerimiz had safhaya çıktı. İşsizlik resmi rakama göre 6 milyon ama 8-9 milyonun üstünde. Asgari ücret insanın karnını doyurmaya yetmiyor. Hükumet diyor ki 2 bin 20 liraya senin karnın duyar ama doymuyor. İstiyoruz ki dertlerimiz problemlerimiz çözülsün. Komşularımızın, hemşehrilerimizin akrabalarımızın problemleri çözülsün. Dertleri derman bulsun. Ülkemizde ve İslam aleminde yaşayan insanlarımız sıkıntılardan kurtulsun. Ama şu anda Yemen’e baktığımızda, Suriye’ye baktığımızda, Arakan’a baktığımızda, Libya’ya , Filistin’e baktığımızda her gün birkaç kişinin hayatını kaybettiğine, insanların karınlarını doyurmasını bırakın, susuz ve ilaçsız kaldığına şahit oluyoruz.”

İSTANBUL’DA S”EÇİMLER İPTAL EDİLDİ, BİZE GÖRE YANLIŞ YAPILDI”

Müslümanların bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Karamollaoğlu,”Bizi en çok üzen ve beni en çok üzün ne biliyor musunuz? Yemen’e baktığımızda, Suriye’de, Arakan ’da, Libya’da, Filistin’de katliam var ama bu katliamları yapanlar da Müslüman kimliği üzerinde olan insanlar. Birbirimizi yemeden rahat duramıyoruz. Birbirimizi yemeden dertlerimize çare aramıyoruz. Nasıl bir dünya da yaşıyoruz Allah yar ve yardımcımız olsun. Gözlerimizi açmaya, geçekleri görmeye, bunların üstesinden gelecek politikaları oluşturmaya mecburuz. Bu mecburiyet şu anda iktidarda olanların omuzlarındadır. Seçimler İstanbul’da iptal edildi. Edildi tamam. Bize göre yanlış yapıldı. Yeniden seçime gidilecek. Ya niye birbirimizi yiyerek seçime gidiyoruz. Birbirimizin aleyhine iftira, yalan hakaret ne varsa hepsini sıralıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, konuşmalardan sonra Kahtalı vatandaşlarla birlikte iftarını açtıktan sonra ilçeden ayrıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi