enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Genç İHH Kitap Kafe’nin Açılışı Yapıldı

Genç İHH Kitap Kafe’nin Açılışı Yapıldı
REKLAM ALANI
26.01.2019
0
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destek programı kapsamında İHH Adıyaman Şubesi tarafından Genç İHH Kitap Kafe’nin açılışı yapıldı.

Turgut Reis Mahallesi’nde bulunan İHH Adıyaman Şubesi’nde gerçekleşen Genç İHH Kitap Kafe açılışına Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, İHH Adıyaman Şube Başkanı Mahmut izci, STK temsilcileri ile İHH gönüllüleri katıldı.
Açılışı töreni Kuran’ı Kerim tilavetiyle okundu.
-“OKU’ EMRİNİN OLDUĞU BİR DİNİN MENSUBU OLMAMIZA RAĞMEN OKUMAYA BİR TÜRLÜ ALIŞAMADIK”
Daha sonra kürsüye çıkan İHH Adıyaman Şube Başkanı Mahmut izci,”Kitabı maalesef hayatımıza dahil edemedik. Konuşmalarımızda, söylemlerimizde hep önemini vurguladık. ‘Oku’ emrinin olduğu bir dinin mensubu olmamıza rağmen okumaya bir türlü alışamadık. Seyretmek ve dinlemek bizim için daha cazip şey oldu. Oysaki kitap bizim kadim geleneğimizde, bizim kültürümüzde, kitap bizim medeniyetimizin en has ürünüdür. Bütün çabamız, gayretimiz ve çalışmalarımız Allah’ın bize gönderdiği kitabının anlaşılması içindir. Burada gençlerimiz, çocuklarımız kitap okuyacaklar, sosyal faaliyetler yaparak, vakitlerini dolu dolu getirecekler. Kamu yararına yaptığımız bu çalışmaları birer salih amel olduğunu, dinine, vatanına ve memleketimizin gelişmesine ve yükselmesine bu mekanlar birer vesile olsun. Adıyaman İHH olarak yaklaşık 400 yetim çocuğa her ay düzenli olarak 125 TL verilmekte, yine her ay memleketimizin ihtiyaç sahiplerine ve bunun yanında muhacir kardeşlerimize yardımlarımız devam etmektedir. Ayrıca Yemen’deki zulme sessiz kalmayarak ‘Yemen Yardım Bekliyor’ kampanyası başlattık.” dedi.
-“PROJE DÜŞÜNÜYORUZ ODA İNŞALLAH GERÇEKLEŞİRSE ODA ÜNİVERSİTE’YE YÖNELİK OLACAK”
Adıyaman Genç İHH başkanı Abdurrahman Demir Kaya ise şunları dile getirdi:

“Gençlik spor bakanlığıyla ortaklaşa yaptığımız bu projede amacımız geçlerimize ulaşmak gençlerimize kitap okuyacakları rahat bir ortam sağlamak ders çalışmak için işte zaman geçirmek için çay içmek her hangi dışarıda farklı ortamlarda ne yaptıkları belli olmadan geçirdikleri zamanları düzeltmek yanı bu gençlerimizin zamanlarını da daha iyi geçirmek için oluşturduğumuz bir proje inşallah gençlerimiz gelecekler kitap okuyacakları ders çalışacaklar flim seyredecekler bizim gözetiminde internette girecekler farklı zamanlarda inşallah onlarla beraber geziler piknikler yapacağız bu şekilde kendilerine ulaşmaya çalışacağız ailelerinde çocukları evlerinde çıktığında nereye gittiklerinde bilmeleri içlerinin rahat olması için bir ortam sağlamaya çalışacağız. Hani ilköğretim, ortaöğretim,ve liselere yönelik bizim projemiz yanı lisede üniversitede inşallah ilerleyen zamanlarda üniversite gençlerine yönelik bir proje düşünüyoruz oda inşallah gerçekleşirse oda üniversite’ye yönelik olacak. Ailelere yönelik geçen ay bir konferansımız vardı mahalle’ne ve okuluna sahip çık şeklinde bir konferans düzenledik madde bağımlılıklarıyla ilgili inşallah işte bu ortamlarda da gençlerimiz gelip buralarda ders çalıştıkları kitap okudukları zaman o tür ortamların uzak durmuş olacaklar onun için mahallemiz içinde ilimiz içinde güzel bir çalışma güzel bir proje oldu destekleyenlerden Allah razı olsun.”
-“ADIYAMAN SINIRLARINI AŞTI”
Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, ise şunları söyledi:
“Öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkür ederim İnsani Yardım Derneğimiz ilk projeyi insan ettiğinde gerçekten bizde bir heyecan oldu ve bu anlamda gençlik spor bakanlığı neslinde girişimlerde  bulunduk.  Gerçekten Adıyaman’da zannediyorum geçen sene 8 idi bu sene kaç oldu pek bilmiyorum ama bu tür kitap cefalara destek olmaya çalıştık. Çünkü gençlerimizin kahvehane köşelerinde yada farklı alanlarda farklı farklı ideolojilerin emirlerinde kaybolup gitmelerini istemiyoruz. Gençlerimiz kendisini yetiştirsin gençlerimiz geleceğe güvenle baksın bulunduğu ortamlarda hem tabiî ki de eğlenecek ama her zamanda her daim öğrenme imkanlarına sahip olsun ve bu anlamda da gerçekten bu tür projelerde hep destekliyorum desteklemeye de devam edeceğiz. İnşallah insanı yardım derneğimiz IHH ilk günden beri Adıyaman’da gerçekten güzel işler yapıyor. Adıyaman sınırlarını aştı, Türkiye sınırlarını aştı dünyada ki bütün masumlara, mağdurlara el attı ve bu anlamda da tüm mahcup kardeşlerimiz de Türkiye’de aynı şekilde hareket ölçüde gerekli desteği vererek insanca bir yaşamanın gerekliliğiniz bizlere gösterdi, ve desteklerini esirgemediler ve kendilerini buradan çok teşekkür ediyorum. Tabi herşey devlet eliyle olmaz. Bu tür sivil organizasyon çok çok önemli sivil istifacılar çok çok önemli her birimizin bu anlamda bir vatandaş sorumluğu bir insan sorumluğu sadece kendimizden değil de bir başkasının da mesul olduğuyla hareket etmemiz gerekiyor. Bu alanda da her birimiz elimizden geldiği tüm gayretlerle desteği mutlaka vermesi gerekli diye düşünüyorum emeği geçenlerden bir kez daha çok çok teşekkür ederim.”
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesilerek, kafe gezildi.

 

Kaynak:PHA

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi