enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2611
EURO
34,6792
ALTIN
2.407,68
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü

Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü
REKLAM ALANI
08.11.2023
0
A+
A-

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü

BM Genel Sekreteri António Guterres, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının 7 Ekim’den bu yana devam ettiğini ve bu süreçte 100’den fazla çocuğun öldürüldüğünü, 600’den fazla çocuğun yaralandığını belirtti.

Guterres, “Her gün kız ve erkek çocuklarının öldürüldüğü, yaralandığı Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü.” dedi.

BM Genel Sekreteri, İsrail’i sivilleri hedef almaktan kaçınmaya çağırdı. Guterres, Gazze ve Batı Şeria’daki insani krizin derinleştiğini ve bu bölgede yaşayan milyonlarca insanın yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

BM ve ortakları, Gazze ve Batı Şeria’daki 2 milyon 7 bin kişi için 1,2 milyar dolarlık insani yardım çağrısı başlattı. Bu yardımların, temel gıda, su, sağlık hizmetleri ve barınma gibi ihtiyaçlara yönelik olması planlanıyor.

Gazze’de insani kriz derinleşiyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgedeki insani krizi derinleştiriyor. Gazze’de 100’den fazla binanın yıkıldığı, altyapının büyük zarar gördüğü belirtiliyor. Gazze’de yaşayan milyonlarca insan, elektrik, su ve gıda gibi temel ihtiyaçlara erişmekte zorlanıyor.

BM, Gazze’de insani krizin tırmanması halinde, bölgedeki durumun “felaket” boyutlarına ulaşabileceği uyarısında bulunuyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi