enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3854
EURO
34,5547
ALTIN
2.382,31
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
24°C
Adıyaman
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Gazeteciler Zirvesi Tekirdağ’da Yapıldı

Gazeteciler Zirvesi Tekirdağ’da Yapıldı
REKLAM ALANI
17.11.2022
0
A+
A-

KÜLTÜR ve TURİZM HABERCİLİĞİNİ YAYGINLAŞTIRMA PANELİ TEKİRDAĞ’DA GERÇEKLEŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen İMEF, TİMBİR tarafından organize edilen “Kültür ve Turizm Haberciliğini yaygınlaştırma” projesi Tekirdağ ayağı gerçekleşti. Panel açılışına Tekirdağ Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak katılım sağladı.

Tekirdağ Batı Trakya Gazeteciler Derneği Konferans salonunda gerçekleşen Panelin Moderatörlüğünü Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurga sunuculuğunu ise Gazeteci Özkan Dikmen yaptı.

Panelistler 24. Dönem Milletvekili Rıfat Sait, (HBVÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Zakir Avşar, (HBVÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Emre Kaya, (HBVÜ) İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Eda Turancı, İMEF ve TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa oldu.

“Yerel ve Bölgesel Medyanın Önemi, Gazetecilik etik Kurallar ve Dezenformasyon, Kültür Haberciliği, Turizm Haberciliği ve Habercilikte Etkin Sosyal Medya Kullanımı konuluları” panelistler tarafından gazetecilere aktarıldı.

Panel öncesi protokol konuşmaları yapıldı.
TİMBİR Tekirdağ Kurucu İl Temsilcisi Fatih Erge kısa bir selamlama konuşması yaparak bir yıl kadar kuruluşu için mücadele verdiğimizin TİMBİR’in Tekirdağ’daki ilk organizasyonundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, başarılı bir panel olması temennisinde bulundu.

Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı ve Turizmci Beste Emre Güngör konuşmasında Panele katılan gazetecilere Süleymanpaşa’nın Kültür, Turizm ve Ören yerlerini gezdirerek sahada pratik imkanı yapma müjdesini verdi.

Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Necmi Işıksal konuşmasında, derneğimiz ve konferans salonumuz meslektaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenmiştir, böyle önemli bir paneli kendi yuvamızda yaptığımız için çok mutluyuz dedi.

Tekirdağ Kültür ve Turizm il Müdürü Ahmet Hacıoğlu, bakanlığımızın desteklediği projenin ilimizde gerçekleşiyor olması bizleri mutlu etti şehir olarak buna ihtiyacımız vardı, dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Gazetecilik mesleğinin onurunu yeniden kazandırmamız gerekir, aynı duyguları paylaşmak ve birlikte hareket etmek camiamıza güç verecektir dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayak konuşmasında Tekirdağ’ın birçok vizyonu var bunların içerisinde Turizm ve Kültür Vizyonu da yer almaktadır. Bu çerçevede gazetecilere desteğimiz artarak devam edecektir, dedi.

24. dönem Milletvekili Rıfat Sait konuşmasında bir siyasetçi ve meslektaşınız olarak mecliste sesiniz olduk güçlü bir şekilde olmaya devam edeceğiz, dedi.

İMEF ve TİMBİR Başkanı Süleyman Basa konuşmasında geleceğin İnternet Medyacılarını yetiştirme, kaliteyi arttırma yapısal ve teknik sorunları halletmek için mücadele verdiklerini ileti.

Açılış konuşmalarının ardından Panel başladı. 2 Saat süren panelin ardından soru cevap kısmıyla panel son buldu. Her bir katılımcıya “Kültür ve Turizm Haberciliğinin Yaygınlaştırılması Eğitim sertifikası” takdim edildi. Hatıra fotoğraflarının ardından program son buldu.

Programı Trakya Türk TV Canlı Yayınla izleyicilerine aktarırken Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Cafer Esendemir, TİMBİR Edirne İl Temsilcisi Nevser Tavgaç, TİMBİR İstanbul İl Temsilcisi Osman İslam katılım sağlarayak panale destek veren isimler oldu. Panale Tekirdağ’ın Süleymanpaşa, Çorlu ve Hayrabolu’dan gazeteciler katılım sağladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi