enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3370
EURO
35,2041
ALTIN
2.247,26
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
14°C
Adıyaman
14°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Yağmurlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
11°C

GAP Gazeteciler Birliği ve MGC’den ortak görüş: “İki seçim bir arada yapılmalı”

GAP Gazeteciler Birliği ve MGC’den ortak görüş: “İki seçim bir arada yapılmalı”
REKLAM ALANI
04.12.2022
0
A+
A-

 

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, 2023-2024 seçimlerinin bir arada yapılması noktasında ortak görüş bildirdi.

Muş Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’a GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Bülent Toplu eşlik etti. Görüşmede güncel konular ile yerel basının soranlarının değerlendirilmesinin yanı sıra 2023 seçimleri de konuşuldu. 2023-2024 seçimlerinin bir arada yapılması noktasında MGC Başkanı Özbey ile görüş birliği içerisinde olduklarını belirten Başkan Kıymaz, “Çıkarılacak bir kanunla 2024 yılında yapılacak yerel yönetimler seçimlerinin de 2023 seçimleriyle birleştirilmesinin ülke yararına olacağını düşünüyoruz” dedi.

Bölgede sıcak gelişmelerin yaşandığına değinen Kıymaz, “Suriye’de sıcak bir durum var. Kuzeyde Ukrayna-Rusya Savaşı duruyor. Ege’de Akdeniz’de problemler var. Bu süreçte Türkiye’nin 1,5-2 yıl iç siyasete odaklanması doğru olmaz. Muhtemelen 2023 seçimleri sonrası görev alacak hükümet sert kararlar almak isteyecektir. Yapılacak genel seçimler sonrası bir yıl geçmeden bir daha yerel seçime gidilmesi yeni güven oyu almış hükümet problemlere odaklanayım derken, bu defa tekrar yerel seçim atmosferine girilmesi hükümetin çalışma temposunu mutlak surette olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle iktidarı, muhalefeti bir araya gelerek ülke menfaatlerine olacak şekilde 2023 seçimleriyle birlikte 2024 belediye seçimlerini de birleştirecek bir düzenleme için adım atmalıdırlar” dedi.

ÖZBEY: KIYMAZ BAŞKANIN ÇAĞRISI İSABETLİ

Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey ise GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Başkanımızın çağrısı isabetli bir çağrı ve desteklenmesi kanaatindeyim. Başkanımızın bu çağrısına destek veriyoruz. İki seçim bir arada olmalı ve seçilecek veya devam edecek hükümet 5 yıl seçim kaygısından uzak çalışmalıdır. Türkiye etrafında bu kadar tehdit varken seçim tartışmalarıyla ülkenin gündemi dolmamalıdır” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi