enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2316
EURO
34,8199
ALTIN
2.424,54
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
21°C
Adıyaman
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C

GALİP DERE HALK PLAJI’NDA ÇÖP KATEGORİZE ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GALİP DERE HALK PLAJI’NDA ÇÖP KATEGORİZE ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
REKLAM ALANI
13.01.2024
0
A+
A-

Alanya Belediyesi, Galip Dere Halk Plajı’nda yılda 4 kez, 4 mevsimi temsilen; aynı koordinat aralıklarında yapılan izleme ve temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Farkındalık etkinliğine Sahil Güvenlik Komutanlığı personelleri ve öğrenciler de katıldı.

ANTALYA-BHA

Deniz çöpü izleme ve deniz çöpü sorunuyla mücadele etmeyi amaçlayan Avrupa Deniz Çöpleri İzleme Programı kapsamında yılda 4 kez yapılan etkinliklerden dördüncüsü Alanya Galip Dere Halk Plajı’nda gerçekleştirildi. Deniz çöpü konusunda yerel düzeyde daha fazla farkındalık yaratarak vatandaşların ilgili verileri öğrenme konusunda güçlendirmeyi amaçlayan etkinlikte atıklar; plastik, ahşap, metal malzeme diye toplandı ve sınıflandırıldı. 4 mevsimi temsilen yılda 4 kez yapılan etkinliğin ardından kıyılarda hangi atıkların ne kadar oluştuğuna bakılacak.

 Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanları ile gerçekleştirilen farkındalık çalışmasına Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Eko okullardan olan Nezihat Abdullah Doğan İlkokulu 4. sınıflarından 30 öğrenci ile katılım sağlandı. Temizlik çalışması sonrasında çocuklar sahilde frizbi oynayarak eğlenceli anlar yaşadı. Programın ardından çocuklara yeşeren kalem hediye edildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, “Deniz kıyısında toplanan atıkların sınıflandırıldığında mevsimsel olarak atıklarda farklılıklar gözlemlenmiştir. Yapılan bu temizlik çalışmaları ile farkındalık oluşturup, sürdürülebilir çevre ve deniz ortamı yaratması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi