enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C

GALATASARAY’DA İNANILMAZ KARAR

GALATASARAY’DA İNANILMAZ KARAR
REKLAM ALANI
22.10.2016
0
A+
A-

img_0792

Galatasaray’ın Olağanüstü Genel Kurulu’nda sarı-kırmızılı yönetim, Riva ve Florya’nın satışı için genel kuruldan yetki aldı. Karar, 47 oya karşı oy çokluğuyla alındı…

Galatasaray’da Florya ve Riva arazileri için karar verildi… Sarı-kırmızılı yönetim, Olağanüstü Genel Kurul’da mali darboğazdan çıkabilmek için Florya ve Riva arazilerinin satışı için genel kuruldan yetki aldı. Karar, 47 oya karşı oy çokluğuyla alındı…

Maslak’ta bulunan UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi’de gerçekleştirilen kongreye yönetim tam kadro katıldı. Eski başkanlardan Alp Yalman ve Faruk Süren ile kulübün duayen isimlerinden İnan Kıraç da hazır bulundu.

5 senede ödediğimiz faizle bir Riva gitti

Başkan Dursun Özbek yaptığı konuşmada Riva arazisinin geçmişi ve yakın dönemde yapılanları anlatarak Galatasaray’ın tarihinin en önemli genel kurullarından birini gerçekleştirdiği ifade etti. Başkan Özbek ardından Florya Metin Oktay Tesisleri’nin bulunduğu arazi için genel kurul üyelerini bilgilendirdi.

Dursun Özbek Galatasaray’ın borcunun 1,5 milyara yaklaştığını ve bunun yarısının bankalara faizli borç olduğunu ayrıca her 5 senede ödedikleri faizle bir Riva’nın gittiğini tekrarlarken konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Gelirimiz yüksek yılda 150 milyona yakın gelirimiz var ancak 2020’ye kadar gelirlerimiz temlikli. Seçildiğim günden beri Galatasaray’ın mali yükünü kaldırdığımız takrirde herşeyi rahat yönetebiliriz çünkü gelirlerimiz yeter. Bu borcu ödemek için yeni kaynak yaratmak var. Hisse satışına karşıyım, elimizdeki asetleri değerlendirelim. Aynısı Real Madrid, Manchester United bunu yapıp kuyunun dibinden çıkmışlar. Bunu yapıp sportif başarıya yönelelim. Benim birinci görevim Galatasaray’ın mali bağımsızlığını kazanmasını gerçekleştirmek. Sayın Genel Kurul yolun sonuna geldik. Buradan çıkalım. Durumumuz bu çıkışa destek verecek bir önerisi olan varsa hemen gelsin değerlendirelim. Fakat bugüne kadar herhangi bir çağrı olmadı. Bunu yaptıktan sonra Galatasaray’ın gelecek yönetimlerine mali disiplini sürdürmeleri için Galatasaray Kriterleri adı altında, Galatasaray nasıl yönetilmeli diye bir çalışma içindeyiz. Ve kimsenin bir daha Galatasaray’ı aynı borçlu duruma getirmemesi için çalışma içindeyiz.”

Riva ve Florya için görüntülü sunum yaptı:

“Stadın üst kullanım hakkını da protokol imzalaması sonrasında hemen alacağız. Ayrıca buraya salonu da yapacağız ve bunlar için Galatasaray’ın kasasından bir kuruş çıkmayacak. Günü kurtarma peşinde değilim. Benim başkanlığı 2018 yılında bitiyor. Projeye bakın 2023’lere kadar sürüyor. Ben, bizden sonraki yönetime pırıl pırıl Galatasaray’ın borçlarından arındırıldığı ve kendine yettiği doğru yönetildiği bir sistem bırakmak istiyorum. Galatasaray nasıl yönetilmeli ki tekrar bu borç sarmalına girmesin. Bunu da bir ortak çalışma ile hep beraber yapacağız.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi