enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3879
EURO
34,5666
ALTIN
2.382,00
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
24°C
Adıyaman
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Yağmurlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

Fetihler Sultanı” Dizisinin İlk Gösterimine Katıldı

Fetihler Sultanı” Dizisinin İlk Gösterimine Katıldı
REKLAM ALANI
27.02.2024
0
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu: “Mehmed: Fetihler Sultanı” Dizisinin İlk Gösterimine Katıldı

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, dizinin Osmanlı Devleti’nin önemli zaferlerinden birine ışık tutacak olmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, dizinin arkasında büyük bir prodüksiyonun olduğunu ve TRT başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ettiğini dile getirdi.

Mumcu, Türk dizilerinin dünya genelinde büyük ilgi gördüğünü ve bugün Amerika’dan Rusya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar 170’ten fazla ülkede yayımlandığını ve yaklaşık 750 milyon kişiye ulaştığını da hatırlattı. Türk dizi-film sektörünün ihracatta dünyada ilk 3 ülke arasında yer aldığını vurgulayan Mumcu, Türk dizilerinin satıldığı bölgelerde Türkiye’nin ve Türk kültürünün tanıtılmasında büyük bir rol oynadığını belirtti.

“Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin Türkiye’nin tanıtımına ve tarihinin bilinirliğine büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade eden Mumcu, Bakanlık olarak sinema ve dizi film endüstrisinin gelişmesi ve nitelikli yapımların artırılması amacıyla faaliyetlerine ve desteklerine yoğun bir şekilde devam edeceklerini belirtti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi