İSTANBUL-BHA
Müsabaka, TSİ 23.00’te Mesta Stadı’nda başlayacak. Karşılaşmayı Hollandalı hakem Allard Lindhout yönetecek. Lindhout’un yardımcılıklarını Rogier Honig ve Johan Balder, dördüncü hakemliğini ise Jannick Van Der Laan üstlenecek.
Süper Lig’de Beşiktaş’ı yenerek moral depolayan Fenerbahçe, Avrupa Ligi sahnesinde de galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Grubun ilk maçında deplasmanda Dinamo Zagreb’e 3-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, ardından Kadıköy’de Nice’i 2-1 ve Stuttgart’ı 1-0 yenerek puanını 6’ya yükseltti.
Teknik direktör Domenico Tedesco, Çekya deplasmanında da galibiyet parolasıyla sahaya çıkacak. Fenerbahçe, gruptaki ilk deplasman galibiyetini alarak 3’te 3 yapmanın peşinde.
Viktoria Plzen karşısına çıkacak olan Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 294. maçına hazırlanıyor. Sarı-lacivertliler bugüne kadar 293 karşılaşmada 116 galibiyet, 62 beraberlik ve 115 yenilgi aldı. İki ekip, son olarak 2012-2013 sezonunda Avrupa Ligi son 16 turunda karşılaşmıştı. Fenerbahçe, deplasmanda 1-0 kazanmış, İstanbul’da 1-1 berabere kalarak çeyrek finale yükselmişti.
Fenerbahçe, Çekya deplasmanına tam kadro gidiyor. Kadro dışı bırakılan İrfan Can Kahveci ve Cenk Tosun dışında UEFA listesinde yer alan tüm futbolcular, maçta forma giyebilecek.
Viktoria Plzen: Jedlicka, Paluska, Dweh, Jemelka, Souare, Zeljkovic, Memic, Cerv, Ladra, Adu, Durosinmi.
Fenerbahçe: Ederson, Semedo, Skriniar, Oosterwolde, Brown, Alvarez, İsmail, Nene, Asensio, Kerem, En-Nesyri.