enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4720
EURO
34,8866
ALTIN
2.432,48
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
28°C
Adıyaman
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Erzincan’da kayıp 9 işçi aranıyor; 4 gözaltı

Erzincan’da kayıp 9 işçi aranıyor; 4 gözaltı
REKLAM ALANI
14.02.2024
0
A+
A-

İliç ilçesinde Anagold Madencilik şirketine ait maden sahasında Salı günü saat 14.28’de toprak kayması meydana geldi. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı. Heyelanda ilk tespitlere göre 9 işçi toprak altında kaldı.

Toprak kayması ile ilgili başlatılan soruşturmada maden sahası sorumlularının da aralarında olduğu 4 görevli gözaltına alındı. Şüphelilerin maden sahası sorumlu mühendisleri ve yöneticileri odluğu belirtildi.

9 İŞÇİ ARANIYOR

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Erzincan’ın İliç ilçesindeki toprak kayması ile ilgili kaybolan 9 işçiye ulaşmak için tüm imkanların seferber edildiğini, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

‘SİYANÜRLÜ TOPRAK FIRAT’A AKTI’ İDDİASINA AÇIKLAMA

Bu arada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Erzincan’da bir altın madeninin alanında meydana gelen toprak kayması sonucu siyanürlü toprak Fırat Nehri’ne aktı” iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Açıklamada “Toprak kaymasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince toprağın Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarının kapatıldı.

“Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, ‘Erzincan’da bir altın madeninin alanında meydana gelen toprak kayması sonucu siyanürlü toprak Fırat Nehri’ne aktı’ iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntüler, Fırat Nehri ya da herhangi bir baraja değil, Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninin atık havuzuna aittir.”

Toprak kaymasının ardından nehre herhangi bir malzemenin ulaşması veya karışmasının söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, “Bölgede meydana gelen toprak kaymasının, maden alanındaki atık havuzu ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi