enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Erdoğan Rize’de; “Artık Ahmetler, Mehmetler, Ayşeler, Fatmalar uzaya gidecek”

Erdoğan Rize’de; “Artık Ahmetler, Mehmetler, Ayşeler, Fatmalar uzaya gidecek”
REKLAM ALANI
17.02.2024
0
A+
A-

Sözlerine hemşerilerini selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Gönlümün bahçesinde daima birinci gelen Rize’yi, ana yurdum Rize’yi, yoldaşlığını, kardeşliğini daima yanımızda hissettiğim Rize’yi bir kez daha selamlıyorum. Sizlerle hasret gidermekten memnuniyet duyuyorum. Vefanız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Karşımda Karadeniz misali kabına sığmayan bir Rize görüyorum. Şu muhteşem güzelliği anlatmaya kelimeler kifayetsiz” dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Sevgili kardeşlerim, 85 milyon olarak hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz. Bizi yıllarca köken, meşrep ve hayat tarzı üzerinden bölmek istediler. Geçmişte çok zor ve karanlık günler yaşadık. Gençlerimizi ideolojik kör dövüşüne kurban verdik. Ekonomimiz kan kaybetti toplumsal huzurumuz bozuldu. Kardeş kardeşe komşu komşuya düşman edildi. Kendi iç meselelerimiz ile uğraşmaktan dünyadaki teknoloji ve sanayi hamlelerini yakalayamadık. Şampiyonlar linginde oynaması gereken ülkemizi yıllarca ikinci lige mahkum ettiler.

Bunu kırmaya çalışan devlet adamlarımızı şehit ettiler. Türkeş ve Erbakan’a yönelik itibar suikastlarının ardı arkası kesilmedi. Türkiye ne zaman kendini toparlamaya çalışsa birileri devreye girip buna izin vermedi. Ülkemizi içindeki cendereden kurtaran biz olduk. Bunları Gabar’a Cudi’ye gömdük. Mağaralara gömerek nefeslerini kestik. Sınır ötesinde de devam ediyoruz. Türkiye’yi her alanda üç kat beş kat on kat büyüttük. İhracatı 36 milyar dolardan 256 milyar dolara çıkardık. Milli geliri 238 milyar dolardan 1 trilyon dolar eviyesine getirdik. Savunma sanayide yüzde seksenleri bulan dışa bağımlılığı yüzde 20’lere getirdik. Artık bu alanda farklı bir lige yükseliyoruz. TCG Anadolu’dan sonra en büyük gemimiz olan TGC Derya’yı da donanmamamıza teslim ettik. İkinci astronotumuzu da uzaya göndereceğiz. Artık Ahmetler Mehmetler Ayşeler Fatmalar da uzaya gidecek”

Erdoğan Rize’ye 21 yılda 150 milyar lira kamu yatırımı yaptıklarını belirterek sözlerini noktaladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi