enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Erdoğan balkon konuşmasında “açık ara öndeyiz”

Erdoğan balkon konuşmasında “açık ara öndeyiz”
REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açık ara önde olduklarını belirterek yaptığı balkon konuşmasında, “En yakın rakibimize şimdiden 2 milyon 600 bin civarında fark attık. Kesin sonuçların çıkmasıyla, bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum. Seçim sistemimizin yüzde 50+1 sebebiyle henüz ilk turda bitip bitmediğini bilmiyoruz” sözlerini kullandı.

Birileri mutfakta, biz de balkonda sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz 14 Mayıs seçimleri ile bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber, açık ara önde bulunuyoruz. Hem yurt içi oyların gayri resmi sonuçlarının belli olmasının hem yurt dışı oylarının sayımının biraz daha vakit alacağız anlaşılıyor” dedi.

“Açık ara öndeyiz”

Erdoğan, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Tabi biz fersah fersah geride oldukları bir tabloyu öndeyiz diye anlatarak milleti bir kez daha muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz. Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyor ancak sonucun tam oranlarıyla ne şekilde tecelli ettiği henüz resmen önümüze gelmediği için milli iradenin tezahürünü bekliyoruz. Buradaki sevginize mukabele etmek için, geleneksel balkon konuşmamızı şimdiden yapalım dedik.

“Kazanan ülkemiz olmuştur”

Kazanan, seçim tablolarının göstereceği rakamların öncesinde tartışmasız bir şekilde ülkemiz, milletimiz olmuştur. Türkiye, milli iradenin üstünlüğüne olan bağlılığıyla dünyanın önde gelen demokrasilerinden olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Bu gerçeği, seçimlere katılım oranıyla gösterdik. Dünyada benzeri yok. Kayda değer hiçbir üzüntü verici hadise yaşanmadan bu seçimi tamamladık.

CHP yöneticileri ve bazı belediye başkanlarının tamamen kendi içi hesaplaşmalarının ürünü feveranları bu gerçeği değiştirmiyor. Ülkemiz, hem siyasi hak ve özgürlüklerin kullanımı hem de seçim sisteminin güvenilirliği bakımından dünyaya örnek olacak işleyişe sahiptir. Kimsenin bu güzel tabloyu, kendi kısık siyaseti için bozmaya hakkı yoktur. Biz istisnasız her zaman, milli iradenin kararına saygı duyduk. Bu seçimde de saygı duyuyoruz, bundan sonrakilerde de duyacağız.

“Demokratik olgunluk bekliyorum”

Cumhur İttifakı işini biliyor. Gereğini yaptınız. Herkesten de aynı demokratik olgunluğu bekliyoruz. Seçim kampanyası süreci geride kalmıştır. Milletimiz bugün kararını vermiştir. Artık buna yeni yeni kılıflar uydurmanın gereği yok. Milletimizin kararının ne olduğunu gayri resmi sonuçlar açıklandığında göreceğiz. Sonuç ne olursa olsun, bugünkü seçimlerde tercihini bizden yana kullanan 27 milyon vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu demokratik sürece katkıda bulunan yaklaşık 56 milyon vatandaşımıza teşekkür ediyorum.

“2 milyon 600 bin civarında fark attık”

En yakın rakibimize şimdiden 2 milyon 600 bin civarında fark attık. Kesin sonuçların çıkmasıyla, bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum. Seçim sistemimizin yüzde 50+1 sebebiyle henüz ilk turda bitip bitmediğini bilmiyoruz. Milletimiz tercihini ikinci tura kalması konusunda yaptıysa, onun da başımızın üstünde yeri var. Biz yüzde 50’nin üzerinde bu turu bitireceğimize inanıyoruz. Zira yurtdışı oyların sayımı devam ediyor. Sandıklardaki kardeşlerimden teyakkuz haline devam etmelerini istiyorum.

Biz teröristlerle, Selo’yla, Kandil’den talimat alanlarla birlik olmadık. Biz talimatı sadece rabbimizden ve milletimizden alırız. Seçim sonuçlarının henüz kesinleşmemiş olması, milletimizin tercihinin açık ara bizden yana olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Türkiye’nin her seçimi önemlidir. 14 Mayıs seçimi, kurulan ittifakların maiyeti, ittifaklara verilen desteklerle ayrı bir öneme sahip olmuştur. Bu seçimi yaşayanlar, Türkiye’nin nasıl bir siyasi iklimden geçerek Türkiye Yüzyılına ulaştığını anlatacak. Türkiye Yüzyılının önüne kimse geçemeyecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını ‘Duyanlara Duymayanlara’ şarkısıyla başlatıp aynı şarkıyla bitirdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi