enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

ERCİŞ EĞİTİM KÜLTÜR DERNEĞİ ‘O’NUN MUCİZELERİNİ OKUYOR’ YARIŞMASI DÜZENLEDİ

22.05.2015
0
A+
A-

EREK – DER DERNEĞİ ‘O’NUN MUCİZELERİNİ OKUYOR’ YARIŞMASI DÜZENLEDİ

 

Sunuculuğunu Zeki Minas ve Abdullah Sacak’ın yaptığı  12 nisan 2012 Erciş’te lise öğrencileri arasında  Erciş Eğitim Ve Kültür Derneği (EREK-DER) tarafından  Kutlu Doğum haftası münasebetiyle  ’’ Gençlik  O ‘nun Mucizelerini Okuyor ‘’ yarışması Bediüzaman’ın     Mucizat –Ahmediye  adlı eserinden yapıldı.

 

Yarışmanın  ödül töreni 21/05/2015  akşam saat 19:00 da Erciş Yatılı Okulunun Spor salonunda yapıldı. Ödül törenine Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail YÜCE ve Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürü katıldılar.

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail YÜCE yaptıkları konuşmada   : ‘’Bu derneğin iki cihan sultanı uğruna ve kendisine selat ve salavat getirilmiş büyük zat uğruna hazırlamaları bendenizi ziyasıyla heyecanlandırdı. Hamd olsun Allah‘a  biz bu tür etkinlikleri eskisi gibi  kapalı yerlerde  değil , şimdi istediğim yerlerde yapıyoruz .Bir kaç yıl evvel ine kadar bile çocuklarımıza  Kelimatullah ‘ı öğretmemize müsaade   edilmiyordu. ,Şimdi  devletimizin sayesinde  çocuklarımıza   Kelimatullah ‘ı okullarımızda öğretebiliyoruz .

Kendi kültür ,inanç  ve değerlerinden uzaklaşan toplumlar hüsrana uğramamaları imkansızdır. Allah ‘a şükürler olsun ki değerlerimize sahip çıkmayı başardık  ki bu tür etkinlikleri bir arada icra etmekteyiz. Şeklinde konuştu.

 Törenin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı  Mevlüt SELÇUK  Yarışmanın amaclarının :

‘’Elbette bu sınavı hazırlayan derneğimizin bir  amacı vardır. Hepimiz biliyoruz ki toplumumuz okuyan bir toplumdan uzaklaşmıştır. Bizler okumadan ziyade izlemeyi seven bir topum haline gelmiş bulunmaktayız.Bu sınavla gençlerimizi  bir nebze  de olsa görsellikten uzaklaştırıp okumaya yönlendirmeyi amaçlamaktayız. Peygamber efendimizin mucizelerini  çoğu zaman hikaye tarzı olan yazılardan okutamayız. Bu yarışmayla  şunu da amaçladık.  Gençlerimiz peygamber efendimizin mucizelerini asrın mucidi olan Bediuzaman’ın yazdığı Mucizat-ı Ahmediye adlı eserinden okusunlar öğrensinler .’’  olduğunu söyledi.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri

1. Hayrullah Sinkar  ödül asus laptop  ilçe Milli Eğitim Müdürü İsmail YÜCE

2. Bücra COŞAR‘a Ödülü   ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erol ŞİMŞEK

3. Aycan CABİR‘’in ödülünü Tapu Kadastro Müdürü Güner İLHAN

4.Ömer KAYA‘nın ödülünü  Adilcevaz  ilçe Milli Eğitim Müdürü Kurbanı ÖZDAŞ

5.Çilek TAŞÇI’nın ödülünü Selvihan Kız Anadolu Kız İmama Hatip Lisesinin Müdürü Mehmet Ata YILDIZ tarafından verildi .İlk 20 kişiye Kuran- Kerim ve kitap hediye edildi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi