enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5961
EURO
34,7231
ALTIN
2.497,98
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
24°C
Adıyaman
24°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

ENGELLİLERE ADANMIŞ GENÇ BİR YÜREK, BAHATTİN DEMİR

20.06.2017
0
A+
A-

 

Bazı insanlar vardır; hayatlarını başka insanların mutluluğuna adamış. Onlarla ağlayan onlarla gülen. Hayatın ritüeline farklı anlamlar sığdırmayı başaran. İşte Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Bahattin Demir’de o isimlerden biri… Engelli çocukların yarınlarını aydınlatmak için farklı ve iddialı çalışmalara imza atıyor.

“Özel Eğitim kurumlarının engellilere daha iyi hizmet vermesi için yıllardır büyük bir özveriyle çalışıyoruz’’

Engellilere yönelik yaptıkları çalışmaları aktaran Bahattin Demir , “ 3 Aralık’ta engelli çocuklarımız için TÜYAP’ta büyük bir etkinlik düzenledik. Çocukları mutlu edecek tüm detaylar büyük bir ekiple özenle seçildi ve etkinliğe taşındı. Şarkılar söylendi, danslar edildi, yarışmalar düzenlendi. Şimdi aynı heyecanı 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü için taşıyoruz. Yine şölen havasında güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Tüm Down sendromlu çocuklar arkadaşlarıyla buluşacak, müziğin, sanatın, ritmin tadını sürecekler.”dedi.


Engelli çocukların eğitim problemlerine de değinen Demir, “Genel de hizmet veren yada üretim yapan tüm kurumların yaşamsal sürecinde birtakım sıkıntılar söz konusu olduğu gibi özel eğitim ve rehabilitasyon kurumlarının da bazı sıkıntılar söz konusudur. Kuşkusuz; engellilikle karşı karşıya olmak başta engelli bireyi ve ailesini, engelli bireyle yaşayan yakınlarını ve genel olarak da toplumun bütününü kapsayan sorunları da beraberinde taşır. Ancak hiçbir sorun çözümsüz değildir. Çözüm üretirken mevcut yaklaşımlar yıkıcı nitelikte olmamalıdır. Engellinin yetenek ve kapasitesini geliştirmeye yönelik önlemlerin alınması bu alanda hizmet üreten kurumların sorunsuz işleyişi ile yakından ilgilidir.”dedi.
Engellinin toplum içerisinde üretken ve katılımcı bir birey olması gerektiğini belirten Demir, “Onların bağımlılığını en aza indirgeyecek kapasite geliştirilmesine, tüketici olmaktan çıkıp üretici olmasına, kendine güveninin artmasına, hizmetlerde çağdaş teknolojilerin kullanılmasına, mevcut kaynakları yükseltecek ve yeni kaynaklar oluşturacak yeterli finansmanın sağlanmasını öngören bir politika oluşturmaya ve böyle bir politikaya yaklaşım sürecine ihtiyaç vardır. Biz bu süreçte üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazırız.” diye konuştu.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi