enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5316
EURO
34,9229
ALTIN
2.424,64
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C

En küçük edebiyatçıya büyük ilgi

En küçük edebiyatçıya büyük ilgi
REKLAM ALANI

 

Yazdığı kitaplarıyla geniş bir hayran kitlesine ulaşan Hüseyin Mirhat COŞKUN, TPAO Atatürk İlkokulunda düzenlenen etkinlikte genç okurlarıyla buluştu.

Okuma yazmayı 5 yaşında öğrenen ve 9 yaşında kitap yazmaya başlayan Hüseyin Mirhat COŞKUN, etkinlikte öğrencilere, kitap okumayı çok sevdiğini söyleyerek öğrencilere kitap okumanın önemi hakkında bilgi verdi.

İlkokul 1. Sınıfta yazdığı ‘Kahraman Denizci’ hikâye kitabıyla dünyanın en genç yazarı unvanına sahip olan 9 yaşındaki Hüseyin Mirhat COŞKUN, etkinlikte ,“5 yaşından beri sürekli kitap okuyorum. Ailece her gece televizyonumuzu kapatıp en az 1 saat kitap okuyoruz. Çok kitap okuduğum için arkadaşlarım bana kitap kurdu lakabını taktı” dedi.

Televizyon ve akıllı cihazların zararlarına dikkat çeken Hüseyin Mirhat COŞKUN, “Televizyon, bilgisayar, tablet ve telefon gibi teknoloji ürünleri yanlış kullanıldığında bize zarar vermektedir. Bunları ne kadar doğru ve az kullanırsak o kadar bizim için iyi olur. Televizyonu günlük 1 saatten fazla izlememeliyiz. Bunun dışında radyasyon yayan telefonlarda biz çocuklar için oldukça zararlı. Bunun yanında akıllıca kullanılmayan telefon ve tablet alışkanlıkları bize büyük zarar vermekte. Bu gibi zararlı alışkanlıklar bize kalıcı hasarlara yol açabilmekte. Bunların yerine her gün düzenli olarak kitap okumalıyız. Arkadaşlarımızla birlikte sohbet ve sportif oyunları oynamamız ruh ve beden sağlımız açısından daha faydalı olacaktır” dedi.

Etkinliğin hazırlanması ve düzenlenmesini koordine eden Sınıf Öğretmeni Nurgül KIZILAY, kitap okuma alışkanlığının artırılmasına yönelik etkinliğin düzenlendiğini belirterek, “okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla edebiyatımızın en küçük yazarını öğrencilerimizle buluşturduk. Öğrencilerimiz de çok okuyan ve kitaplar yazan kendi yaşıtları birini karşılarında görünce çok etkilendi. Öğrencilerimiz açısından oldukça faydalı geçtiğini düşünüyorum.Ayrıca yoğun ilgiden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Söyleşi ve imza gününe ev sahipliği yapan TPAO Atatürk İlkokulu Müdürü Mehmet YILDIRIM ise “öğrencilerimize rol model olan Türkiye´nin en genç yazarını okulumuzda ağırlamaktan şeref duyduk. Çocuklarımızın okumaya, yazmaya ve en önemlisi azmetmeye dikkatlerini çekmenin bu aktiviteden daha güzel bir yöntemi olamazdı. Organizasyon da emeği geçen Sınıf öğretmenimiz Nurgül KIZILAY başta olmak üzere tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Genç yazarımıza da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil TUNÇMEN, ise şu ifadelere yer verdi. “Kendisi küçük ama yaptığı işi çok büyük olan genç yazarımızı tebrik ederim. Kendisi öğrencilere iyi bir rol model oldu. Kendisine sonsuz başarılar dilerim. Gelecekte ondan daha büyük başarılar beklerim.

Etkinlik, genç yazar Hüseyin Mirhat COŞKUN’un öğrencilerin kitaplarını imzalayıp vermesi ile sona erdi.

TPAO Atatürk İlkokulunda düzenlenen etkinliğe, ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil TUNÇMEN, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman YILMAZ, Okul Müdürü Mehmet YILDIRIM, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi