enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3203
EURO
35,1119
ALTIN
2.298,90
BIST
9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

EN FAZLA SIĞINMACI TÜRKİYE’DE

EN FAZLA SIĞINMACI TÜRKİYE’DE
REKLAM ALANI
18.06.2015
0
A+
A-

60 milyon kişi evinden uzak
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, dünya genelinde 60 milyona yakın kişinin yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldığını açıkladı. En büyük göçmen grubu Suriyeliler. En fazla sığınmacı da Türkiye’de.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, 2014 sonunda 59,5 milyon kişinin evinde olmadığını açıkladı. Bunların yarısı çocuk. Göçmen sayısında en fazla artış son bir yıl içerisinde yaşandı. Sadece 2014’te yaklaşık 14 milyon kişi evinden kaçmak zorunda kaldı.
Son beş yılda 15’ten fazla ülkede çıkan savaş ve çatışmalar, bu artışın en büyük sebebi. Suriye, Irak, Yemen, Libya, Mali, Fildişi Sahili, Orta Afrika Cumhuriyeti, Nijerya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Güney Sudan, Burundi, Ukrayna, Kırgızistan, Myanmar ve Pakistan en büyük karışıklıkların yaşandığı yerler.

Bu ülkelerdeki karışıklıkların çoğu çözülmedi. Afganistan ve Somali gibi yerlerde onlarca yıldır süren sorunlar da sürüyor.
2014’te sadece 126 bin 800 kişinin evine dönmesi bunun en büyük göstergesi. Bu, son 31 yıldaki en düşük eve dönüş sayısı.
Dünyada 122 kişiden biri evinden kaçmak durumunda kaldı. Evinden kaçmak zorunda olanlar bir ülke kursaydı, dünyanın en kalabalık nüfuslu 24. ülkesi olurdu.
En çok sığınmacı Türkiye’de
Suriye’de dört yılı aşkın süredir süren iç savaş, 4 milyona yakın kişinin ülke dışına kaçmasına neden oldu. 7,6 milyon kişi de evinden kaçsa da ülke içinde kaldı. Afganistan 2,6 milyon, Somali de 1,1 milyon göçmenle Suriye’yi takip eden ülkeler oldu.
Rapora göre Türkiye 2014 sonunda 1,59 milyon Suriyeli sığınmacıya kucak açarak, en fazla mülteciyi barındıran ülke oldu.
Kaynak: Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi