GİRESUN-BHA
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Ülkemizin her yerinde yurttaşlarımız ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor ve adaletsizliğe isyan ediyor.” dedi.
Partisinin dün gerçekleştirdiği miting öncesinde bir hafta boyunca Bayburt’ta sahada çalışan Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Şehir merkezinde, mahalle ve köylerde ziyaretler yaparak halkımızla buluştuk, sorunları dinledik. Ve gördük ki hiçbir yer birilerinin kalesi değil, her yer milletin kalesi” ifadelerini kullandı.
Yağmura rağmen on binlerin katıldığı mitinge ilişkin değerlendirmelerde bulunan Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, şunları dile getirdi:
“Mitingten bir hafta önce Bayburt’ta çalışmalar yaptık. Köy kent dolaşarak yurttaşlarımızla buluşup, söyleştik.
Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Bayburt’ta da en yakıcı sorun ekonomik ve demokratik. Halkımız ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor ve ülkemizde yaşanan antidemokratik uygulamalara tepki göstererek adalet istiyor, milli iradeye saygı bekliyor.
Sahada gördük ki halkımız artık çok net bir şekilde değişim istiyor. 23 yıldır ülkeyi yöneten hükümetten umudunu kesmiş, tüm umudunu CHP’ye bağlamış durumda. Çünkü kimse halinden memnun değil.
“Genel Başkanımız Özgür Özel’in konuşmasında da altını çizdiği gibi; partimizin kuracağı halkın iktidarında tüm yurttaşlarımız insanca yaşama kavuşacak, hak, hukuk, adalet tesis edilecek. Milli iradeye, demokrasiye saygı duyulacak, Anayasa uygulanacak ve özgürlükler kısıtlanmayacak.
Bu defa Bayburt’ta yağmur altında coşkulu kalabalıkla 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyoruz’ mitingimiz bize bir kez daha gösterdi ki, halkımızla birlikte sürdürdüğümüz mücadelemizle iktidara yürüyoruz. Rüzgar artık CHP’den yana dönüyor.”
“Halkımızın bu güçlü desteğiyle mutlaka başaracağız; halkımızı huzura, ülkemizi aydınlığa çıkaracağız. Ve tabii ki haksız, hukuksuz yere, temelsiz iddialarla hapiste tutulan İBB Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, belediye başkanlarımız, yol arkadaşlarımız ve adaletten yoksun bırakılan herkes özgürlüğüne kavuşacak.”