enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Eğitime Dair.

Eğitime Dair.
REKLAM ALANI
07.10.2015
0
A+
A-

Yeni Eğitim Öğretim yılında tüm eğitim camiasına ve öğrencilerimize başarılar dilerken, bu arada sistemle ilgili görebildiğim bir kaç hususa naçizane dikkat çekmek istiyorum.
1- Okullar açılır açılmaz sağolsun devletimiz hiç bir ücret talep etmeden öğrencilerimizin sırasına tüm kitaplarını koyuyor. Ancak öğrenci ve öğretmenler bu kitabın daha ilk sayfasına bakmadan her ders için ayrı ayrı yardımcı ders kitaplarını zorunlu istemesine anlam vermekte güçlük çekiyorum.Hatta özellikle kırtasiye ismi vermeleri, kırtasiyelerin de başka kitapçıda olmadığını bilmesinden dolayı 7-8 liralık bir kitabı 25 liraya size satmasına anlam veren varsa lütfen bana izah etsin. Eğer devletin dağıttığı kitaplarda içerik olarak bir noksanlık varsa neden devlet bu kadar parayı içi boş ve yetersiz kitaplara ödüyor. Bu konularda sendikalarımızın bir çalışması var mı varsa neden sonuç alınamıyor. İnan çok merak ediyorum.Ayrıca bu yardımcı ders kitaplarından dolayı çocuklarımızın kilolarca çantaların altında bükülerek okula gitmeleri de cabası.
2- Sabah yürüyerek işe gittiğimde gördüğüm manzara; iki çocuk buz gibi kaldırıma oturmuş ellerinde hani Canan KARATAY üç beyazdan mutlaka kaçının der ya, değil üç beyaz, on üç beyazın içinde bulunduğu hamurlu bir yiyecek ile kola ve meyve suyu içecekle kahvaltı yapıyorlardı. Bir eleştirim de velilere, sayın veliler! veli toplantılarında idare ve öğretmenler ile ilgili konuşurken mangalda kül bırakmadığınıza çoğunlukla şahit oldum. Siz de sabah bi zahmet uykunuzdan biraz feraget edip çocuğunuza az da olsa lütfen birşeyler hazırlayıp, okula gönderin. Öğretmenlerimizi de zırt pırt ders esnasında dersi bölen dürümcülerinizden kurtarın..
3- Ayrıca sabah sabah durakta 5 dakika durdum. Şehir içi minibüsler tıklım tıklım öğrenciler okula çok zor şartlarda gidiyor, hatta derslerine geç kalıyorlar.
4- Bazı okullarda her idareciye bir oda uygulamasını da hiç ama hiç tasvip etmediğimi ifade ederken, öğretmenlerimizin de maddi ve sosyal anlam da çok zor durumda olduklarını da ifade etmek isterim.

 İ. Halil ARMAĞAN

KAHTA GAZETECİLER CEMİYETİ GENEL SEKRETERİ

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi