enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3520
EURO
34,7850
ALTIN
2.394,20
BIST
10.268,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
20°C
Adıyaman
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
22°C

Eğirdir Belediyesi’nin sıfır atık projesi miniklere örnek oldu

Eğirdir Belediyesi’nin sıfır atık projesi miniklere örnek oldu
REKLAM ALANI
27.02.2024
0
A+
A-

Eğirdir Belediyesi’nin sıfır atık projesi miniklere örnek oldu

Isparta – BHA

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’ün başarılı çalışmaları ile ilçemiz sıfır atık projesine kavuşmuştu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin başlatmış olduğu Türkiye’nin en büyük çevresel atılımı olan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Eğirdir Belediye Başkanlığı pilot bölge olmuş daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sağlamış olduğu 500.000 Türk Lirası şartlı nakdi yardım kapsamında malzeme alımları gerçekleşmişti.

Bir 9 kişi ve şunu diyen bir yazı 'MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU S' görseli olabilir

İhale ile alımı yapılan mobil atık getirme merkezleri İlçemiz Altınkum, İstasyon, Yazla, Yeni ve Cami mahallelerine yerleştirilerek, halkın kullanımına sunulmuştu.

Geçtiğimiz son 2 yıl içerisinde ise ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Eğirdir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından çeşitli faaliyetler icra edilmişti.

Bir 13 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Proje minik öğrencilere örnek oldu

Eğirdir Belediyesinin bu çalışmalarından sonra ‘Sıfır Atık Projesi’ minik öğrencilere örnek oldu.

Bu kapsamda minikler “Sıfır Atık Projesi” ile atık materyalleri Sanat Eserine Dönüştürdüler.

“Sıfır Atık Projesi” kapsamında geri dönüşümün önemine dikkat çekmek ve “Sıfır Atık” konusunda farkındalık oluşturmak için Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri, velilerinin de desteği ile kullanılmayan atık materyalleri ile “Sıfır Atık Sergisi” oluşturdular.

Bir 4 kişi, çocuk oyuncağı ve yazı görseli olabilir

Çocukların, el emeği ürünlerinden oluşan serginin açılışı, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik beraberinde Belediye Başkanı Veli Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol ve okul müdürü Soner Önal tarafından öğretmenler ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesinde düzenlenen sergideki atıklardan dönüştürülmüş el emeği ürünleri tek tek inceleyerek, çocuklarla sohbet eden Kaymakam Çelik, “Evlatlarımızın evlerindeki atık materyaller güzel birer sanat eserine dönüşmüş. Bu atıkların değerlendirilmesi çevremiz açısından çok önemli. Tüm evlatlarımızı bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyor, onlara başarılı, mutlu bir gelecek diliyorum. Emeklerine sağlık.” dedi.

Bir 11 kişi görseli olabilir
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi