enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5196
EURO
34,8564
ALTIN
2.442,60
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Ege’deki Karadenizlilere Yeni Merkez

Ege’deki Karadenizlilere Yeni Merkez
REKLAM ALANI
03.12.2023
0
A+
A-

KARADENİZ Konfederasyonu ve Ege Bölgesi Rize Dernekleri Federasyonu’nun ortaklaşa hizmete sunduğu İzmir Montrö’deki yeni genel merkez binası, törenle açıldı.

Açılışa; Kültür eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir eski Milletvekili Hamza Dağ, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktan, Balçova Kaymakamı Mahmut Halal, Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık davetli topluluğu katıldı.


Karadeniz Konfederasyonu Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu ve Ege Bölgesi Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Topaloğlu, hedeflerinin Karadeniz kültürünü Egelilere tanıtmak ve iki kültürü ortak paydada buluşturmak olduğunu söyledi.

 

Sosyal dayanışmanın ilk basamağı olan kültürlerarası etkileşime vesile olmak amacıyla İzmir’de çok amaçlı bir genel merkez açmanın gururunu yaşadıklarını belirten Murtezaoğlu ve Topaloğlu, şöyle dedi:
“Doğduğumuz ya da yaşamakta olduğumuz şehrin sorunlarının giderilmesine elimizden geldiğince yardımcı olmak, bir araya gelmek suretiyle çözüm odaklı potansiyel oluşturmak, üyelerimizin sosyal hayatına az da olsa renk katabilmek istiyoruz. Bu amaçla 70 kişi kapasiteli konferans salonumuzda birçok kültürel ve sosyal aktiviteler planlıyoruz. Ayrıca, sosyal etkinlik salonumuzda kadınlara yönelik el işi, takı, boyama vb. gibi el sanatları kursları, arzu edenlere de Karadeniz’in yöresel sazları olan kemençe ve tulum eğitimi vereceğiz.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi