enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4768
EURO
34,8126
ALTIN
2.420,37
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Dünya’nın en büyük adliye sarayını yapıyoruz

Dünya’nın en büyük adliye sarayını yapıyoruz
REKLAM ALANI
12.01.2024
0
A+
A-

Yılmaz Tunç: Dünya’nın en büyük adliye sarayını yapıyoruz

ANKARA- BHA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Valiliği ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Yargının iş gücünün arttığını söyleyen Tunç yargıya yardımcı olmak için  Türkiye’nin hatta Dünya’nın en büyük adalet sarayını inşa edeceklerini ve bunun için çalışmalara başladığını söyledi. Çalışmaların 40 ay gibi bir sürede tamamlanacağını ifade eden tunç şu açıklamalarda bulundu:

“Binaların tek çatı altında toplanması için uzun süredir projemiz vardı. Sayın cumhurbaşkanımız yeni binanın başlatılması talimatını verdi. Yapım ihalesini 8 Aralık’ta tamamladık. Çalışma başladı. Ankara adliyemiz 40 ay gibi bir sürede tamamlanmış olacak. Yatay mimari şeklinde olacak. Zemin üstünde 3, altında 2 kat olacak.

“Vatandaşların etkin şekilde hizmet almasını sağlamış olacak”

Adliye binamız Türkiye’nin en büyük kapalı alanına sahip adliye olacak. 2 bin 640 araçlık otoparkı olacak. Özellikle yeşil bina dediğimiz, üzerinde güneş panelleri olarak tasarlandı. Dünyanın da en büyük adalet sarayı olacak. Hakim ve savcılarımız vatandaşların etkin şekilde hizmet almasını sağlamış olacak. 6 binada yargı hizmeti sürdürülüyor, bu hem avukat, hem hakim savcı hem de vatandaşlar için zor. 1107 hakim ve savcı görev yapacak.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi