enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5940
EURO
34,8052
ALTIN
2.497,31
BIST
9.438,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

DÜNYA MÜZELER GÜNÜNDE ADIYAMAN MÜZESİ’NDEN, HELLENİSTİK DÖNEM VE KRAL ANTİOCHOS

19.05.2017
0
A+
A-

 

Dünyada her yıl 18 – 24 Mayıs tarihleri arası ‘‘ Uluslararası Müzeler Haftası ’’ olarak kutlanılmaktadır. Adıyaman Müze Müdürlüğü’ de bu yıl, Adıyaman Üniversitesi’nin katkılarıyla 18 Mayıs Perşembe günü Adıyaman Müzesinde, halka açık bir şekilde Kommagene Krallığının beş büyük antik kentinden birisi olan mö 5. yy’da Roma İmparatorluğunda Hellenistik dönemde yaşayan Kral Antiochos dönemini canlandırdılar.

Etkinlikte Adıyaman Vali Yardımcısı Sn: Ayhan AKPAY’ ın yanı sıra protokolden isimlerde yer aldı. Adıyaman Müze Müdür Vekili Sn: Mehmet ALKAN’ ın anlatımıyla Adıyaman Müzesi gezilerek tarihi eserler tanıtıldı. Müzenin kasasında 20 yıla aşkın muhafaza edilen Bizans, Venedik, Roma dönemine ait 30 adet altın sikke sergiye çıkarılırken, Roma ve Abbasiler dönemine ait takılar da sergilendi. 2004 yılında Adıyaman Valiliği’ne ‘’Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu (FIJET) ’’ tarafından ödül olarak verilen ‘Altın Elma’da halka açık olarak sergiye çıkarıldı.

 

Etkinlikte güvenlik önlemleri alınırken, ziyaretçiler sergiye yoğun ilgi duydu. Ayrıca, Adıyaman Üniversitesi öğrencileri Hellenistik dönemindeki Kral Antiochos ile Güneş Tanrısı Helios ve Helena rollerini giymiş oldukları kostümleriyle beraber canlandırdılar. Ve Adıyaman çarşı merkezde bulunan Atatürk Heykel Meydanı’ nda, Demokrasi Parkı’nda ve Demirciler Pazarı’ nda halkla sohbetler ve röportaj yaparak kostümleriyle vatandaşlar bilgilendirilip tarihi dönem anlatıldı.

Etkinlik 15 Mayıs 2017 Şırnak Akçay, Görmeç Üs bölgesinde çatışmada Şehit düşen Uzman Çavuş Musa VURUŞKAN’ ın öğle namazına müteakip cenaze töreni sebebiyle kısa sürülerek hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Ayrıca, şehidimize Allah’ tan rahmet ailesine sabır diliyoruz.

Haber: Meltem KINAY

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi