enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

DİTİB Köln’de toplandı; ‘İslam din dersi eğitimini genişleteceğiz’

DİTİB Köln’de toplandı; ‘İslam din dersi eğitimini genişleteceğiz’
REKLAM ALANI
17.01.2024
0
A+
A-

İlhan Kılıç/ Köln – BHA DİTİB’de 2024 yılının ilk istişare toplantısında dernek yöneticileri bir araya geldi

Genel Başkan Kuzey: “İslam din dersi eğitimini genişleterek Hessen bölgemizde din dersi vermeye devam edeceğiz”

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), 2024 yılının ilk ‘Dernek Başkanları İstişare Toplantısı’nı (DBİT) gerçekleştirdi.

Köln Genel Merkez Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda genel merkez yönetimi, Kuzey Ren Vestfalyaeyaleti Münster ve Düsseldorf bölgesi ile Saarland eyaleti dernek yöneticileri ile bir araya geldi.

İstişare toplantısı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Altuntaş yaptığı selamlama konuşmasında, Almanya’daki Müslüman toplumunun başarı ve hedeflere ulaşabilmesi için istişare ve birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

DİTİB’in Almanya’nın en büyük Müslüman sivil toplum örgütü ve 900’e yakın derneği ile köklü bir aile olduğunu söyleyen Altuntaş, en büyük hedeflerinden birinin İslam’ın resmi din olarak tanınması olduğunu ve bu sayede tüm Müslümanlara daha kaliteli hizmet vermek istediklerini sözlerine ekledi.

DİTİB’in misyon ve vizyonunu el ele vererek güçlendireceklerine dikkat çeken Altuntaş, DİTİB kuruluşunun 40 yıl içerisinde 900’e yakın derneğe ulaştığını, bu başarının mimarlarının dernek yöneticileri olduğunu ifade etti.

Altuntaş, Almanya’da Müslüman toplumuna hizmet etmek gibi büyük bir görevlerinin olduğunu ifade etti ve bu görevi layıkıyla yerine getirebilmenin hep birlikte el ele vermekten geçtiğini vurguladı.

Yapılan selamlama konuşmasının ardından dernek yöneticileri gruplar halinde DİTİB birimlerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DİTİB Genel Başkanı Muharrem Kuzey de yaptığı konuşmada, DİTİB‘in hizmet felsefesini Allah yolunda karşılıksız hizmet olarak tanımladı. Kuzey, tebessümle başlayan, tatlı dil ve ihsanla devam eden bir anlayışla çalışmanın önemini vurguladı. Tebessümün sadaka olduğunu, güzel ve verimli sonuçlar almanın iletişimi güçlü tutarak mümkün olacağını ifade eden Kuzey, gençleri dernek yönetim kurullarına yetiştirmenin ve onlarla istişarede bulunmanın önemine değindi.

DİTİB’in Almanya genelinde İslam’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığına dikkat çeken Kuzey, İslamofobi’nin ve ön yargıların ortadan kaldırılabilmesi için komşuların da camilere davet etmenin önemini ifade etti.

DİTİB’in toplumun birliğini sağlayan önemli bir unsur olduğunu söylen Kuzey, Hessen eyalet hükümeti ile Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) arasında okullarda İslam din dersi eğitimi konusundaki iş birliğinin devam edeceğine değinerek, Hessen Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın İslam din dersi eğitimine ilişkin Eyalet Birliği ile iş birliğini sürdürme karardan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Kuzey, “İslam din dersi eğitimini genişleterek Hessen bölgemizde din dersi vermeye devam edeceğiz” dedi.

DİTİB’in Almanya’da din görevlilerinin yetiştirilmesine yönelik çalışmalarına da değinen Kuzey, hedeflerinin 2019 yılında başlatılan DİTİB İmam Eğitimi Programı’nı genişleterek yılda 100 din görevlisi yetiştirmek olduğunu belirtti.

İki gün süren ve oldukça yoğun bir çalışma temposuyla yapılan istişare toplantısı, genel bir değerlendirme ile noktalandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi